Τις νέες πτέρυγες του «Ασκληπιείου» επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης: «Βήμα - βήμα αλλάζει η Υγεία»
Στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφτηκε το νεόδμητο τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μαρτίνος έδωσε το «παρών» στην ξενάγηση του πρωθυπουργού, τον οποίο επίσης συνόδευαν ο διοικητής του νοσοκομείου, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια εικόνα που βλέπουμε από το μέλλον επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εγκαινιάσουν και άλλες σύγχρονες υποδομές σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. «Βήμα- βήμα αλλάζει η υγεία, δεν μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος σε μια στιγμή», τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού μικρή μερίδα εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για υποχρηματοδότηση και την ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει: «καλές οι φωνές και οι κραυγές που ακούγονται, κάθε διαμαρτυρία συνταγματικά κατοχυρωμένη, ο πολίτης είναι ο τελικός κριτής».
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς στις νέες και μεγαλύτερες πτέρυγες του ΤΕΠ, το οποίο εκτείνεται σε σχεδόν διπλάσια έκταση σε σχέση με το προηγούμενο και περιλαμβάνει 37 κλίνες, έναντι 20 προηγουμένως.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Καρδιολογικό, το Παθολογικό, το σηπτικό χειρουργείο, το Ορθοπεδικό εξεταστήριο, την αίθουσα βραχείας νοσηλείας καθώς και το Παιδιατρικό τμήμα.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών ανακατασκευής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, δυναμικότητας 115 κλινών, καθώς και για τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρέτησε το 2024 περισσότερους ασθενείς κατά 28% συγκριτικά με το 2019 χάρη στην αύξηση του προσωπικού.
Παράλληλα, συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ενίσχυση του προσωπικού, προμήθεια νέου εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό των κτηριακών υποδομών.
«Η εικόνα στα Επείγοντα του νοσοκομείου είναι εικόνα από το μέλλον»
«Θέλω να ευχαριστήσω και από καρδιάς τον Θανάση Μαρτίνο για μία ακόμα σημαντική δωρεά ουσιαστικής αναβάθμισης του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και νομίζω ότι αυτή η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα στο Ασκληπιείο, είναι ουσιαστικά, αγαπητέ Θανάση, μία εικόνα από το μέλλον, καθώς ήδη δρομολογούνται παρεμβάσεις σε πάρα πολλά τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε πολλά νοσοκομεία, σε ολόκληρη τη χώρα, χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Επομένως, μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να εγκαινιάζουμε και αυτά τα τμήματα, έτσι ώστε το βασικό παράπονο των πολιτών που έχει να κάνει με τα ΤΕΠ και τη διαχείριση των εφημεριών, να μπορούμε να αρχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε πραγματικά στη ρίζα του, αλλά να συγχαρώ και την διοίκηση του Νοσοκομείου για το γεγονός ότι πράγματι έχει γίνει μία σημαντική πρόοδος και ως προς το προσωπικό, το οποίο έχει έρθει στο νοσοκομείο και νομίζω συνολικά και ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Βήμα βήμα αλλάζει η υγεία. Δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη, να διορθώσουμε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος, αλλά θα εξακολουθούμε να επιμένουμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο το οποίο στην επόμενη έκφανσή του θα έχει και την πλήρη ψηφιακή παρακολούθηση της διαδρομής του ασθενή μέσα στην εφημερία, κάτι το οποίο νομίζω ότι θα βελτιώσει και τη δουλειά του ιατρικού προσωπικού, αλλά συνολικά και τη συνολική εμπειρία του ασθενή.
Και τέλος να εκφράσω και την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι στην είσοδο έξοδο της εφημερίας υπάρχει ένα εύκολο σύστημα αξιολόγησης. Θέλουμε οι πολίτες να μπορούν να μας λένε τη γνώμη τους για την εμπειρία την οποία έχουν.
Διότι καλές οι φωνές και οι κραυγές, οι οποίες ακούγονται και λογικές είναι. Δημοκρατία Έχουμε και κάθε διαμαρτυρία είναι προφανώς απολύτως συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αλλά ο τελικός κριτής είναι ο πολίτης».
Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ προοδεύει και το βλέπετεΑπό την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Να σας πω ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης, κ. Πρόεδρε, έχουμε βάλει ένα πρόγραμμα όπου θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να κρίνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο. Και έτσι θα έχουμε σε έναν χρόνο από σήμερα ένα συνολικό σύστημα, όπου ο καθένας θα μπορεί πραγματικά να πει και το καλό και το κακό για το ΕΣΥ. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Το ΕΣΥ προοδεύει και το βλέπετε. Πάντα θα υπάρχουν διαμαρτυρίες αλλά το ΕΣΥ προοδεύει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κ. Μαρτίνο για τη δωρεά».
Μαρτίνος: Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων αγαπάμε το νοσοκομείο«Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας, για το καλό του νοσοκομείου, μας τιμά πάρα πολύ. Εμείς είμαστε εδώ, κάτοικοι νοτίων προαστίων, το αγαπάμε το νοσοκομείο», δήλωσε από την πλευρά των δωρητών ο Θανάσης Μαρτίνος.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοκ: Οδεύει προς σύγκρουση με νησί το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο που ξεπερνάει το Λονδίνο σε έκταση - Ποιες οι επιπτώσεις
- Νέο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Πέθανε στα 66 του ο Βασίλης Αλεξούδης
- Άγνωστος που φοράει σατανική μάσκα και κρατά πανό με φράση της Αποκάλυψης τρομοκρατεί κατοίκους
- Συναγερμός στην Κυψάλη. Εξαφάνιση ηλικιωμένης
- Επεισόδια τώρα με αγρότες στον E-65
- Χιόνια προσεχώς: Η πρόγνωση για τον Φλεβάρη - Τι θα γίνει στην Αττική
- Μίσος και έχθρα δίπλα από… το φέρετρο της Καίτης Γκρεϋ
- Κτηνωδία στην Eύβοια: Έκαψαν 4 σκυλάκια μέσα σε κάδους σκουπιδιών
- Διεθνής διαγωνισμός για εκμετάλλευση αντιμονίου στη Χίο – Τι είναι το κοίτασμα που βρίσκεται μόνο σε Ελλάδα και Ιταλία
- Συγκλονίζουν οι κόρες του Μίμη Δομάζου: "Μπαμπά κράτα γερά" - Τι λένε οι γιατροί
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEidiseis
- Χιόνια προσεχώς: Η πρόγνωση για τον Φλεβάρη - Τι θα γίνει στην Αττική
- Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Βασίλης Αλεξούδης
- Αντιπολίτευση δήμου καταγγέλλει διπλοπληρωμένα ταξίδια του Δημάρχου - Τι απαντά ο ίδιος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι 6 άξονες του προγράμματος για την αγροτική πολιτική
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή-στόχος στα €27,40 με σύσταση «buy» από την Axia
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της Telekom – Έρχονται επενδύσεις 3 δισ. ευρώ και 112 νέας γενιάς
- Απίστευτη «ψαριά» στο Ηράκλειο: Έριξε δίχτυα και έβγαλε… πολεμικό αεροσκάφος
- Σοβαρό πρόβλημα με τη Ford - Ανακαλεί χιλιάδες αυτοκίνητα μέχρι 3/2
- ΕΟΠΥΥ το… μεγαλείο σου: Πατέρας οδήγησε 140 χλμ για να βρει τις ενέσεις του παιδιού του
- Με τη Yuval Raphael το Ισραήλ στη Eurovision 2025 – Επέζησε από την επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023

- Τελευταία Νέα iEidiseis
- Τις νέες πτέρυγες του «Ασκληπιείου» επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης: «Βήμα - βήμα αλλάζει η Υγεία»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της Telekom – Έρχονται επενδύσεις 3 δισ. ευρώ και 112 νέας γενιάς
- Χρήστος Κούτρας: Η απάντησή του στον Αντώνη Κανάκη - «Την εκπομπή μας την είχε πάρει ο ΑΝΤ1 πριν»
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι 6 άξονες του προγράμματος για την αγροτική πολιτική
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή-στόχος στα €27,40 με σύσταση «buy» από την Axia
- Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Βασίλης Αλεξούδης
- Σοβαρό πρόβλημα με τη Ford - Ανακαλεί χιλιάδες αυτοκίνητα μέχρι 3/2
- Απίστευτη «ψαριά» στο Ηράκλειο: Έριξε δίχτυα και έβγαλε… πολεμικό αεροσκάφος
- Αντιπολίτευση δήμου καταγγέλλει διπλοπληρωμένα ταξίδια του Δημάρχου - Τι απαντά ο ίδιος
- Χιόνια προσεχώς: Η πρόγνωση για τον Φλεβάρη - Τι θα γίνει στην Αττική
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νοσοκομείο Βόλου: Θάνατος 58χρονης που είχε προσβληθεί από Η1Ν1
- Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγροτική Πολιτική - Οι έξι άξονες
- 13ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας: Διοργανώθηκε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά από τον Αθηνόδωρο Αιγίου
- Έγκυος η ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη
- Καρδίτσα: Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών
- Το ευχαριστώ της οικογένειας Παπαχριστόπουλου
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του κέντρου που τον απέλυσε για τη σβησμένη αφίσα
- Παλαιό Φάληρο: «Ωχ αυτό κερδίζει, έχεις πιάσει πολλά» είπε ο υπάλληλος του πρακτορείου όπου εξαργύρωσε το τυχερό δελτίο ο Τούρκος
- Δυστύχημα στα Χανιά: Ποιος είναι ο «υπεράνω όλων» οδηγός που αφαίρεσε τη ζωή του 22χρονου