Ομόφωνα ένοχος ο 27χρονος οδηγός και ποινή κάθειρξης 16,5 ετών - «Τρόμαξα, θόλωσα και εγκατέλειψα την Έμμα»

Όσα ισχυρίστηκε ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα. Ξέσπασαν σε δάκρυα οι γονείς της. Η απόφαση του δικαστηρίου.Ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκε ο 27χρονος που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δικαστές του…

Τι είπε ο 27χρονος στην απολογία του

«Ήμουν σταματημένος στα φανάρια στα πανεπιστήμια. Ξεκίνησα με πράσινο. Στο ύψος της Καμάρας η κοπέλα βγήκε απότομα. Εγώ έτρεχα με

55 χλμ. Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρισε το αμάξι. Δεν την είδα», ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου κατά την απολογία του το πρωί της Παρασκευής (1/12).

«Θα πηγαίναμε σπίτι στις Συκιές εκείνο το βράδυ. Θα το πήγαινα το πρωί για έλεγχο. Το αυτοκίνητο το είχα από 17 Νοεμβρίου, το δοκίμαζα για να το πάρω» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

«Ήταν καλό αμάξι, ακουγόταν η εξάτμιση. Δεν είχα χαρτιά στην Ελλάδα, άδεια παραμονής και άδεια οδήγησης. Είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά» συμπλήρωσε και συνέχισε «Για το αμάξι ήμασταν στα παζάρια εκείνες τις μέρες. Στο δρόμο μόνο ο θόρυβος του από τη εξάτμιση με παραξένευε», κατέθεσε επίσης.

Σχετικά με την απόφασή του να εγκαταλείψει το θύμα και να φύγει από το σημείο, ανέφερε ότι ταράχθηκε καθώς δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Δεν συμβαίνει κάθε ημέρα να χτυπάμε ανθρώπους να ξέρω τι να κάνω. Ήταν λάθος», είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει ότι «είναι θέμα ανθρωπιάς και όχι γνώσεων». «Τρόμαξα. Θόλωσα. Μόνος μου πήγα στις Αρχές», είπε.

«Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Για δικαίωση της Έμμας έκανε λόγο η μητέρα της σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που καταδίκασε σε συνολική ποινή καθείρξεως 16,5 ετών τον 27χρονο οδηγό, ο οποίος παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Καμάρα.

«Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε» τόνισε σε δηλώσεις της η μητέρα, ενώ ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα της κηδείας της κόρης της. Σχολιάζοντας την απολογία του 27χρονου είπε πως ήταν ένα ψέμα. «Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε το αμάξι που του χαλάσαμε, να μας στείλει τον λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι με την ολοκλήρωση της δίκης «έκλεισε ένα δύσκολο κομμάτι» και αφού ηρεμήσει θα το συνειδητοποιήσει.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής φοιτήτριας υπογράμμισε ότι «η απόφαση δεν φέρνει πίσω το παιδί μας», ενώ στάθηκε στο μήνυμα που στέλνει με την ετυμηγορία του το δικαστήριο «σε όσους κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα».

«Το δικαστήριο έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε τον δολοφόνο του παιδιού μας» είπε, κρατώντας στα χέρια του τα κεράκια που είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν τη φονική παράσυρση η 21χρονη θέλοντας να κάνει έκπληξη στην φίλη της, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
27χρονου, 21χρονης Έμμας, Εισαγγελέας,27chronou, 21chronis emmas, eisangeleas