Τι συνέβη στη Μπρίτανι Μέρφι; - Ντοκιμαντέρ για τον μυστηριώδη θάνατο της ηθοποιού

Φως στα αίτια του μυστηριώδους θανάτου της Μπρίτανι Μέρφι ρίχνει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το άδοξο τέλος της Αμερικανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας σε ηλικία 32 ετών.Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «What Happened, Brittany Murphy;» ξεκίνησε να προβάλλεται στο HBO Max, στις 14 Οκτωβρίου 2021 και επιχειρεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο τόσο…

Νεκρός
και ο σύζυγός της από τα ίδια αίτια

Τον Φεβρουάριο του 2010, οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Μέρφι προήλθε από πνευμονία σε συνδυασμό με αναιμία και δηλητηρίαση από μη συνταγογραφημένα φάρμακα (αντιγριπικά και παυσίπονα). Δε βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της, ωστόσο τρεις μήνες αργότερα στις 23 Μαΐου 2010, η μητέρα της, Σάρον βρήκε τον σύζυγο της κόρης της, τον Βρετανό παραγωγό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη Σάιμον Μόντζακ αναίσθητο μέσα στο σπίτι. Το ασθενοφόρο που κατέφτασε, επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Το περίεργο είναι ότι ο θάνατος του Μόντζακ προκλήθηκε από τα ίδια ακριβώς αίτια: οξεία πνευμονία και σοβαρή αναιμία.

«Το μυστήριο, είναι γιατί κανείς δεν την πρόλαβε. Αν είχε πάει λίγο νωρίτερα στο γιατρό, σήμερα θα ήταν ζωντανή . Ακόμη κι αν ο σύζυγός της δεν τη σκότωσε, την άφησε να πεθάνει» δηλώνει ο ιατροδικαστής.

Ο σύζυγός της Μπρίτανι Μέρφι περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ ως ένας άνθρωπος σκοτεινός κακοποιητικός, μυθομανής, ο οποίος συστηνόταν στον κόσμο ως δισεκατομμυριούχος, διατυμπάνιζε πως ήταν συλλέκτης πανάκριβων έργων τέχνης, ενώ διέδιδε ακόμη ότι έβγαινε με την Ελ ΜακΦέρσον και τη Μαντόνα.

Ωστόσο, η Μπρίτανι Μέρφι που είχε συνδεθεί μαζί του τότε που η καριέρα της περνούσε κρίση, έμοιαζε σχεδόν υπνωτισμένη από κείνον. Ο σύζυγός της ήλεγχε κάθε πτυχή της ζωής της. Διαχειριζόταν από το προσωπικό της μέιλ και το τηλέφωνό της μέχρι και τα οικονομικά της. Το ζευγάρι ζούσε μαζί με τη μητέρα της Μέρφι, Σάρον. Ακόμα και μετά τον θάνατο της Μπρίτανι, ο σύζυγός της και η μητέρα της Μέρφι συνέχισαν να μένουν κάτω από την ίδια στέγη και μετά το θάνατό της. Φήμες τους ήθελαν να μοιράζονται και το ίδιο κρεβάτι, κάτι που η μητέρα της Μέρφι, το διέψευσε.

Αιχμές για τη μητέρα της ηθοποιού, Σάρον

Από την πλευρά του, ο πατέρας της ηθοποιού Άντζελο Μπερτολότι είναι πεπεισμένος πως ο θάνατος της Μπρίτανι ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας ή εγκληματικής αμέλειας και αφήνει αιχμές για τη μητέρα της, η οποία κατόπιν δικής της απαίτησης, έγινε η μοναδική κληρονόμος στη διαθήκη της κόρης της. Πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις ιδίως όταν ανάμεσα σε τρεις ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, μόνο ο ένας επιβιώνει και επωφελείται οικονομικά.

Εξ’ αρχής, όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, υπήρχε η υποψία ότι οι δύο θάνατοι μπορεί να οφείλονταν σε κάποιον μύκητα. Αν και ο ιατροδικαστής απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, η μητέρα του Μόντζακ είχε δηλώσει το 2012 πως ο γιος τους είχε βρει σοβαρά ίχνη μούχλας στο σπίτι. «Το μόνο που ξέρω είπε είναι πως πριν από τον θάνατό του είχε παραισθήσεις πως σέρνονταν στο δέρμα του κάποια πράγματα», αναφέρει η ίδια.

Η ηθοποιός, είχε αγοράσει το σπίτι από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς που πίστευε πως ήταν στοιχειωμένο από κακά πνεύματα. Με τη σειρά της και η ηθοποιός είχε Μπρίτανι είχε αρχίσει να πιστεύει πως κάτι πήγαινε στραβά στο σπίτι της και πολλές φορές προτιμούσε να διανυκτερεύει σε ξενοδοχεία.

Το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ «What Happened, Brittany Murphy?»

{https://youtu.be/OaQvsFIB4Uw}

Keywords
Τυχαία Θέματα