Τι ώρα κλείνουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή 19/1, το ωράριο

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και σήμερα Κυριακή 19/1 τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά. Φέτος, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας. Δείτε τι ώρα κλείνουν.

Ανοιχτάείναι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ την επόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Δείτε ποιες ώρες λειτουργούν τα μαγαζιά. 

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2020 ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου. 

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα θα είναι ανοιχτά 11:00 - 20:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00– 18:00.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 11 έως της 6 το απόγευμα.

Ωστόσο είναι σημαντικό οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι κάθε εμπορικός σύλλογος έχει το δικό του προτεινόμενο ωράριο. 

Για παράδειγμα στις Σέρρες, την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στη Λάρισα πάλι οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα παραταθούν για 5 ημέρες και θα λήξουν την Πέμπτη, 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Αντίστοιχο είναι το ωράριο λειτουργίας και των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου, αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σημείωσε μόλις το 17% των επιχειρήσεων, ενώ το 49% κατέγραψε μειωμένο τζίρο.

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εορτών για το 34% των επιχειρήσεων. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης, ενώ μικρή αύξηση, της τάξης του 1,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Τέλος, τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχει πάγιο αίτημα τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων σε οκτώ εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα.

Στο μεταξύ σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται με το ουσιαστικό «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας, καθώς πολλές εταιρείες προσανατολίζονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τους και την Κυριακή.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε την απόφασή της να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Προ ημερών ήρθε στο φως απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει την λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mac Arthour Glen στα Σπάτα τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα».

Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ

Το ωράριο αλλάζει τόσο σε διάφορες περιοχές όσο και σε όσα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά σήμερα, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου.

Παρότι πολλά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ θα είναι σήμερα ανοιχτά, τα ωράρια που θα ακολουθήσουν διαφέρουν ανάλογα με την επιχείρηση.

Τα IKEA είναι ανοιχτά με εκπτώσεις από τις 11:00 έως τις 20:00.

Την Κυριακή 19/1 τα καταστήματά jumbo θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 έως τις 20.00. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Άνοιξης και του Πειραιά (34ου Συντάγματος Πεζικού).

Αναλυτικά οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν ως εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος

Ανοιχτά θα είναι σήμερα πολλά καταστήματα των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος». Tο ωράριο διαφέρει ανάλογα το κάθε κατάστημα.

Τα περισσότερα καταστήματα θα λειτουργήσουν με ωράριο: 11:00 - 18:00. Oρισμένα θα λειτουργήσουν 09:00 - 20:00.

Lidl

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου και καταστήματα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Lidl». Το ωράριο λειτουργίας εξαρτάται από το κάθε κατάστημα.

My Market

Ανοιχτά θα είναι πολλά καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market», την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Το ωράριο θα είναι 11:00 με 15:00.

Μασούτης

Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Μασούτης» θα είναι κλειστά.

Σκλαβενίτης

Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» θα είναι κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα