Τι λέει η πρώτη πρόγνωση για χιόνι στην Αθήνα

Την απάντηση έδωσε ο Τάσος Αρνιακός για το αν θα δούμε χιόνι στην Αθήνα ή όχι, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο.Εδώ και μέρες, οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη, που έχουν ρίξει πολύ χιόνι και κινούνται προς την Ελλάδα. Μάλιστα, έχουν όλοι συμφωνήσει ότι…

Meteo: Ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι με τα προγνωστικά στοιχεία

του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δείχνουν ότι πολύ ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς και τη Βορειοδυτική Αφρική, προκαλώντας εκτεταμένες χιονοπτώσεις.

Κατά τόπους αναμένονται πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη χιονιού (έως και πάνω από 2 μέτρα), ιδιαίτερα στις Άλπειας, στους ορεινούς όγκους της Ιβηρικής χερσονήσου και στα ορεινά των Δυτικών Βαλκανίων.

Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών προς τις προαναφερθείσες περιοχές θα κορυφωθεί κατά το διάστημα Τετάρτη 18/01 μέχρι το Σάββατο 21/01. Ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το γεγονός ότι οι αέριες μάζες θα είναι κατά τόπους 10-12 βαθμούς ψυχρότερες από τις κανονικές τους για την εποχή τιμές.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό και καιρός «τύπου Π»

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN:

«Μας έρχεται βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας, μέχρι όμως και την Πέμπτη θα απασχολεί τη δυτική Ελλάδα. Θα δίνει δηλαδή έναν καιρό "τύπου Π", κυρίως δυτική Ελλάδα, λιγότερο ανατολικό Αιγαίο, πιο λίγο τα βορειότερα τμήματα της χώρας μας, αφήνοντας ανεπηρέαστα το εσωτερικό του ελληνικού γράμματος Π. Από την Παρασκευή, και κυρίως από το Σαββατοκύριακο, θα κινηθεί αυτό το κύμα πιο ανατολικά, θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας μας, και θα αρχίσει σιγά-σιγά η θερμοκρασία να υποχωρεί.»

Keywords
Τυχαία Θέματα