Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την 25η Μαρτίου

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες ημέρες.

Καλός θα είναι αύριο, Σάββατο, ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να «μείνουν σπίτι», όπως τιτλοφορείται και η σχετική καμπάνια του υπουργείου υγείας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Την Κυριακή αναμένονται ωστόσο βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Ο καιρός

θα παραμείνει άστατος μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαρτίου, κατά τις πρώτες προγνώσεις.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι την ημέρα της εθνικής γιορτής δε θα γίνουν παρελάσεις, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που εστάλη σήμερα Περιφέρειες και τους Δήμους, σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Σάββατο 21-03-2020

Ηλιοφάνεια, με αραιές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι και καλό καιρό αναμένουμε το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν έως έξι μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται αρχικά σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι όμως και από δυτικά προς ανατολικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Κυριακή 22-03-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Θ. Κολυδά για το Σαββατοκύριακο:

Δευτέρα 23-03-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 24-03-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 25-03-2020 (Εθνική Εορτή)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία, οι οποίες το βράδυ της Τετάρτης από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, πιθανόν στα πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα