Τι είναι ο «φόρος της αμαρτίας»: Διαψεύδει ο Γεωργιάδης - Τι εισηγήθηκε ο ΠΟΥ και για την Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ο ίδιος ουδέποτε έχει μιλήσει για την επιβολή τέτοιου φόρου, ο οποίος ωστόσο όπως είπε «εφαρμόζεται σε πολλές χώρες».Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε εν μέρει τα σενάρια επιβολή «φόρου αμαρτίας» - ή «φόρου λίπους» όπως συχνά αποκαλείται – ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημόσια Υγεία. Για την ακρίβεια,…

Η διάψευση του Άδωνι Γεωργιάδη έρχεται ύστερα από δημοσίευμα της Αυγής που ανέφερε πως ο ίδιος ο υπουργός, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία στο Αμπού Ντάμπι, παρουσίασε το «φόρο αμαρτίας» ως τον μοναδικό νέο τρόπο χρηματοδότησης του συστήματος Υγείας.

Τι είναι ο «φόρος αμαρτίας»;

Η εφαρμογή του «φόρου αμαρτίας» είναι μια οδηγία - σε μορφή πρότασης - από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη μείωση μεγάλων «ανθυγιεινών» δείκτών (παχυσαρκία, αλκοολισμός κ.λπ.).

Πρόκειται για έναν φόρο κατανάλωσης που επιβάλλεται σε αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία με σκοπό από τη μία να μειωθεί η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων από τους πολίτες και από την άλλη να δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας, το οποίο επιβαρύνεται από τα επιβλαβή για την υγεία προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαψεύδει, Γεωργιάδης -, Ελλάδα,diapsevdei, georgiadis -, ellada