Τι απαντά η Κεραμέως στον Αμβρόσιο για τον «αφορισμό»

Τον «αφορισμό» της από τον Αμβρόσιο σχολίασε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για τον «αφορισμό» της από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

«Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την

προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος», συνέχισε η ίδια, σε δηλώσεις της στον Τ/Σ ΑΝΤ1. Κι αυτό «παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος».

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι», πρόσθεσε, κλείνοντας την απάντηση της για το θέμα.

Παράλληλα,η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τη δεύτερη φάση επιστροφής στα σχολεία. «Όλα κυλούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Πάμε βήμα - βήμα στο πλαίσιο των οδηγιών από τους ειδικούς», υπογράμμισε η ίδια επισημαίνοντας ότι καθηγητές και μαθητές τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Κατέστησε δε σαφές ότι τα ίδια προστατευτικά μέτρα θα τηρηθούν και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την επομένη για τα ΕΠΑΛ.

Αναφορικά, τέλος, με τις αντιδράσεις για τις κάμερες στα σχολεία επανέλαβε ότι μπήκαν για να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως απάντηση σε ανάλογο ύφος επεφύλαξε και ο Νίκος Χαρδαλιάς για τον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κάνοντας λόγο για «κήρυκα του μίσους και της αμάθειας» - ο τελευταίος, πάντως, επανήλθε επιμένοντας στη χθεσινή του ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεραμέως, Αμβρόσιο,kerameos, amvrosio