Θρήνος και ερωτήματα για τη συντριβή του Canadair - Τα ανατριχιαστικά «αντίο» στους δύο πιλότους

Η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τους δύο πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους. Τι αναφέρει βετεράνος των Canadair για την πτώση.Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μοιραίοcanadair που επιχειρούσε στα μέτωπα της Καρύστου, κατέπεσε σε πλαγιά, οδηγώντας στον θάνατο τους δύο ήρωες - πιλότους, τον 34χρονο χειριστή Χρήστο Μουλά και τον…

Πώς έγινε η τραγωδία με το Canadair

Η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τους δύο νεαρούς πιλότους που με αυτοθυσία ρίχτηκαν για μέρες στη μάχη των πυρκαγιών, με ένα canadair κατασκευασμένο τη δεκαετία του '70.

Όλα συνέβησαν όταν το μοιραίο αεροσκάφος,

κατά τη φάση άφεσης του νερού σε ένα από τα μέτωπα της Καρύστου, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο και αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην πλαγιά.

Ο χρόνος για τους δύο πιλότους σταμάτησε στις 14.52 της Τρίτης 25 Ιουλίου, όπου γράφτηκε άλλη μία μαύρη σελίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Όπως προκύπτει και από το βίντεο της ΕΡΤ, που καταγράφηκε η μοιραία πτήση, το Canadair φαίνεται να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος για να πραγματοποιήσει στοχευμένη ρίψη, μεγάλης δυσκολίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 11.44 από την Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου.

Σπαρακτικές αναρτήσεις για τον χαμό των δύο παιδιών

Με σπαρακτικές αναρτήσεις στα social media, οι φίλοι τους αποχαιρετούν τους δύο πιλότους.

Φίλη του 27χρονου Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη έκανε μία συγκλονιστική ανάρτησή στα social media για τη γνωριμία της με τον άτυχο πιλότο.

Όπως λέει, ο Περικλής Στεφανίδης το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει πιλότος.

«Σε γνώρισα μόλις είχες πρωτομπει στην Ικάρων.

Είχες περάσει με την 2η.

Μπορούσες να μπεις σε όποια σχολή ήθελες σου είπα. Γιατί ξαναδωσες?

Εγώ από μικρός Ίκαρος ήθελα να γίνω, μου απάντησες.

Για το πρώτο σας σπίτι με τον Άγγελο και τον Θοδωρή, σας πήγα όλους μαζί να αγοράσετε τα έπιπλα σας.

Σε πειραζαμε με την Νανά για τα προσωπικά σου κι εσύ γελούσες.

Στην ορκωμοσία σου φιλοξένησα τους φίλους σου και σηκώσανε τον κόσμο την ώρα της τελετής από την υπερηφάνεια τους για εσένα.

Πριν μερικούς μήνες σε είδα για τελευταία φορά και σε ρώτησα πως πάνε οι πτήσεις.

Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας.

Όλοι οι φίλοι σου μαζί, μια γροθιά, μια οικογένεια.

Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί.

Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου.

Και τα δικά σου και του κυβερνήτη σου.

Αντίο Περικλή μου.

Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία»

{https://www.facebook.com/valia.panagiotidou/posts/pfbid0bUW3V7NhzsasdJbHrXLf3PVq2xR1FGixfN6j5aghfny1SzYRo8jccrYWgf2xfMLKl}

Και η προσωπική σελίδα του 34χρονου κυβερνήτη στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετισμού.

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας. Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα», είναι ένα από τα μηνύματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=84sc-y25qNI}

Το σοκαριστικό βίντεο της πτωσης του Canadair

Βετεράνος των Canadair: Τα αεροσκάφη δεν πέφτουν από μια αποκόλληση πλωτήρα - Κάτι άλλο έφερε την τραγωδία

Το iEidiseis, μίλησε με βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας και πιλότο που πέταξε στο παρελθόν με τα συγκεκριμένα αεροπλάνα.Όπως ξεκαθάρισε «το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν πέφτει από την απώλεια ενός πλωτήρα και δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής. Όλα αυτά θα εξεταστούν από τους ειδικούς και θα ξέρουμε όλοι τι ακριβώς δεν πήγε καλά».

Ωστόσο, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι ότι γιατί το αεροσκάφος πέταγε τόσο χαμηλά, από το βίντεο φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια περίεργη κλίση, ενώ δεν ξέρουμε αν υπέστη από τον πλωτήρα ή προϋπήρξε βλάβη στο πηδάλιο. Επίσης κατά τον έμπειρο ιπτάμενο εν τέλει «είναι μια αλληλουχία πραγμάτων, μια σειρά γεγονότων που καταλήγουν σε τραγωδίες ώστε να μην μπορεί το πλήρωμα να έχει μια διέξοδο».

Κατά τον ίδιο παλαιότερα ένα Canadair χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ στον Πύργο χάνοντας τμήμα του φτερού και του πηδαλίου αλλά οι ιπτάμενοι το προσγείωσαν με ασφάλεια στην Ανδραβίδα. «Για αυτό σας λέω πρέπει όλοι να περιμένουμε να μιλήσουν οι ειδικοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα