Θρήνος για τον θάνατο της 10χρονης στη Νέα Μάκρη: Αναζητούν απαντήσεις - Τι ψάχνουν στην πισίνα

Οι γονείς του κοριτσιού που άφησε την τελευταία της πνοή σε πισίνα στη Νέα Μάκρη θα καταθέσουν σήμερα στις Αρχές, ενώ γίνεται έλεγχος και στην πισίνα.Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα αίτια του τραγικού θανάτου του 10χρονου κοριτσιού στη Νέα Μάκρη, το οποίο ανασύρθηκε από πισίνα συγκροτήματος κατοικιών. Οι γονείς του κοριτσιού θα καταθέσουν…

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί - «Το παιδί αντιδρούσε»

Λεπτό προς λεπτό

περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που η 10χρονη στη Νέα Μάκρη ανασύρθηκε από την πισίνα και έγινε προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή, μια από τους γιατρούς που βρίσκονταν στον χώρο και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής σε συγκρότημα κατοικιών, ενώ το παιδί έπαιζε στην πισίνα με φίλο της. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η 10χρονη βούτηξε στην πισίνα να πιάσει μια μάσκα και έμεινε αρκετά λεπτά μέσα στο νερό με τον φίλο της να καλεί σε βοήθεια.

Ένοικοι στο συγκρότημα, γιατροί, έσπευσαν να βοηθήσουν κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μία από τους γιατρούς μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» είπε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με ην ίδια, το ασθενοφόρο έφτασε σε 40 λεπτά και υποστήριξε ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» σημείωσε. Και πρόσθεσε:

«Με εμένα ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω».

Η γιατρός ανέφερε επίσης ότι το παιδί το γνώρισε από τις ημέρες παραμονής τους εκεί. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» και σύμφωνα με την ίδια στον χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Όταν το έβγαλαν από την πισίνα, το παιδί ήταν εν ζωή, σύμφωνα με τη γιατρό. «Το παιδάκι αντιδρούσε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το Mega, η μητέρα έβαζε τα πράγματα στο αυτοκίνητο και δεν είχε την προσοχή της, ενώ ο πατέρας ήταν σε άλλο αυτοκίνητο με το άλλο παιδί της οικογένειας και ήταν στον δρόμο για το σπίτι τους.

Η 10χρονη έμεινε μόνη να παίζει με ένα άλλο παιδί. Το παιδί έφυγε κάποια στιγμή για να πάρει κάτι από το δωμάτιό του και το κοριτσάκι βρισκόταν στον χώρο της πισίνας την μητέρα που μάζευε τα πράγματα. Πληροφορίες λένε ότι η 10χρονη είδε μία μάσκα στην πισίνα. Νωρίτερα τα παιδιά έπαιζαν πετώντας τη μάσκα και βουτώντας να την πιάσουν.

Το κορίτσι βούτηξε στην πισίνα για να πιάσει την μάσκα ωστόσο το γεγονός ότι είχε φάει, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Οι 2 ιδιώτες γιατροί που βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι ανέφεραν πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα του.

Μέσα σε 10 λεπτά έφτασαν στο σημείο στη Νέα Μάκρη δύο μηχανές και έπειτα το ασθενοφόρο. Το 10χρονο παιδί είχε χαμηλό σφυγμό και ανέπνεε με δυσκολία.

Στο σημείο έφθασε και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα αίτια του πνιγμού του μικρού παιδιού θα προσδιοριστούν μετά την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα