Θερινά σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 4 -11 Ιουνίου

Με τρεις γαλλικές κομεντί, μια παιδική ταινία από τους Disney/Pixar και, ενδεχομένως, την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη» θα κάνουν πρεμιέρα τα θερινά σινεμά.

Εν μέσω αβεβαιότητας και με σημαντική καθυστέρηση τα θερινά σινεμά ανοίγουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, με λίγες ταινίες συγκριτικά με άλλες χρονιές και χωρίς πολλές εταιρείες διανομής να έχουν ακόμα αποσαφηνίσει τον προγραμματισμό τους. Η αμηχανία των διανομέων είναι κατανοητή. Κανείς δεν μπορεί να

πει με βεβαιότητα με τι τρόπο θα συμπεριφερθεί το κοινό και, επιπλέον, το τρόπο με τον οποίο θα «συμπεριφερθεί» ο ιός το επόμενο διάστημα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει με σημαντικό αριθμό ταινιών στα χέρια, πολλοί διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Οι ταινίες με τις οποίες ξεκινάει η θερινή κινηματογραφική σεζόν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους κομεντί και δη γαλλικές -για άλλη μια χρονιά οι διανομείς επιδίδονται στο προσφιλές σπορ της αναζήτησης της γαλλικής κωμωδίας του καλοκαιριού. Το μενού συμπληρώνουν το «Φύγαμε» των Disney/Pixar που απευθύνεται στις μικρές ηλικίες και πιθανότατα η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, της οποία η πορεία στο εγχώριο box-office ανακόπηκε αιφνίδια λόγω κορονοϊού.

Παιχνίδια Ζευγαριών
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς
Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κανέ
Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη... Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη.

{https://youtu.be/01cvpCzWi7U}

Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν
Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Εμμανουέλ Μπερκό, Βινσέντ Μακέιν, Σεντρίκ Καν, Λετίσια Κολομπάνι
Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους: ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν...

{https://youtu.be/nefLre4wx5A}

Φύγαμε
Σκηνοθεσία: Dan Scanlon
Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του.
Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια από την Pixar διαδραματίζεται σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, το οποίο κατοικείται από ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και άλλα μυθικά πλάσματα.

{https://youtu.be/Mxhdn5OGPLw}

Οι αταίριαστοι
Σκηνοθεσία: Ludovic Colbeau-Justin
Παίζουν: Dany Boon, Philippe Katerine
Για να βρει την αρραβωνιαστικιά του που έχει εξαφανιστεί, ο Ρομέν, γιατρός σε ψυχιατρική κλινική, καταφεύγει στην βοήθεια του Λεό, ενός τρόφιμου της κλινικής που ισχυρίζεται ότι είναι μυστικός πράκτορας. Όμως, σύντομα θα αρχίσει να αμφιβάλει για την ορθότητα της απόφασής του και την πραγματική κατάσταση του «ασθενούς».

{https://youtu.be/orlWfbNB190}

Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει. Η τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που είχε βγει στις αίθουσες λίγο πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

{https://youtu.be/7Bx37tZbALI}

Keywords
Τυχαία Θέματα