Θεοδωρικάκος: Περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν χθες να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο

Οργανωμένο τουρκικό σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα κατήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις συμμετέχουν και οχήματα της στρατοχωροφυλακής.Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας. «Περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν χθες να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον…

«Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ

να δείξει υπευθυνότητα με αφορμή την υπόθεση με τους μετανάστες στη νησίδα του Έβρου. Όπως είπε «όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τις απειλές από την πλευρά της Τουρκίας».

«Θέλω να καλέσω την αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά αυτές τις στιγμές, να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αναφορικά με το πρόσφατο συμβάν στη νησίδα του Έβρου επαναλαμβάνω ότι αυτός που είναι αρμόδιος να πει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Στρατού, εν προκειμένω η γεωγραφική υπηρεσία Στρατού. Έχω δείξει από τις 15 Αυγούστου το σχετικό σημείωμα της γεωγραφικής υπηρεσίας Στρατού γιατί προφανώς αυτό ούτε εμπιστευτικό είναι, ούτε απόρρητο, γιατί αφορά τα σύνορα της χώρας και ο ελληνικός λαός και το σύνολο όλων μας πρέπει να γνωρίζουμε τα σύνορα. Τα σύνορά μας, λοιπόν, εκεί που βρίσκονται, δεν περιλαμβάνουν μέσα τη συγκεκριμένη νησίδα, η οποία ήταν στην τουρκική επικράτεια. Θεωρώ ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις απειλές από την πλευρά της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν θα πάρει την απάντηση που του πρέπει για τα όσα ισχυρίζεται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.», είπε.

«Εντυπωσιασμένη η Βουλγαρία από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο»

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα