«Θαύματα στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού»: Η απάντηση του εφημέριου Αγίων Ισιδώρων

Κόντρα στους κόλπους της Εκκλησίας για «θαύματα στο εκκλησάκι» του Λυκαβηττού.Απάντηση στις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας έδωσε ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού. Στη Λειτουργία της Κυριακής, σχετικά με τα θαύματα, ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης ανέφερε πως γίνονται καθημερινά…

Η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιό της προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις έχει επισημάνει ότι «στη

σημερινή εποχή πλήθυναν οι εντός της Εκκλησίας ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έχουν παρασύρει έναν αριθμό πιστών και κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα η αίρεση».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως οι «στερούμενοι της Χάριτος είναι ψευδοπροφήτες, πλανώντας και πλανώμενοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι των λογικών προβάτων τής Εκκλησίας και διακατέχονται από πνεύμα υπερηφάνειας και κενοδοξίας. Το φαινόμενο αυτό των ψευδοαγίων υπάρχει σε κάθε εποχή».

Η εγκύκλιος αυτή αναγνώστηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αντί άλλου κηρύγματος, σε όλους τους ιερούς ναούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα