Θάνατος εγκύου από κορονοϊό: Οι κατηγορίες για τη γυναικολόγο και η εκδοχή του συζύγου

Σύζυγος και μητέρα της 38χρονης εγκύου διαφωνούν σχετικά με το αν η γυναικολόγος την συμβούλεψε να μην κάνει το εμβόλιο. Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν με επιπλοκές του κορονοϊού. Οι γιατροί κατάφεραν
να σώσουν το παιδί…

Οι καταγγελίες κατά της γιατρού κινητοποίησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας με τον πρόεδρό του να ισχυρίζεται ότι ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας δεν επιβεβαιώνει το παραπάνω σενάριο. «Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με τον σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας» δήλωσε ο κ. Ηρακλής Τσανικίδης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

«Όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με τον σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας», συνέχισε και προέτρεψε την μητέρα της 38χρονης εφόσον επιθυμεί περαιτέρω διερεύνηση να προβεί σε επίσημη καταγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνατος,thanatos