Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

Δυσάρεστα νέα για τους Έλληνες αγνοούμενους στην Τουρκία. Βρέθηκαν νεκροί ο 65χρονος και η 62χρονη.Τραγικός επίλογος για τους δύο Έλληνες που αναζητούσαν στην Αντιόχεια της Τουρκίας οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Το ζευγάρι τελικά εντοπίστηκε νεκρό στα συντρίμμια του…

Νεκρός ο ανταποκριτής του Anadolu μαζί με τη σύζυγό του και την 5 μηνών
κόρη τους

Ανάμεσα στους χιλιάδες νεκρούς, όπως έγινε γνωστό, είναι και ο ανταποκριτής του Anadolu, Μπουράκ Μιλί, μαζί με την γυναίκα και το παιδί του, τα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του σπιτιού τους.

O 31χρονος, η σύζυγός του Αϊσέν Μιλί 30 ετών και η κόρη τους Εϊλούλ Λίνα πέντε μηνών, βρέθηκαν στα συνρίμμια του διαμερίσματός τους στην περιφέρεια της Ισκεντερούν (Αλεξανδρέτα) της επαρχίας Χατάι.

Τα πτώματά τους διακομίστηκαν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου την τέταρτη μέρα του σεισμού, όταν εντοπίστηκαν από τους διασώστες.

Ο Μιλί, ο οποίος διέθετε επίσης διαπιστευτήρια πολεμικού ανταποκριτή, είχε γράψει πολλά ρεπορτάζ και είχε πάρει φωτογραφίες, που είχαν κάνει αίσθηση σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο άνδρας ήταν απόφοιτος της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Ισκεντερούν του Πανεπιστημίου Μουσταφά Κεμάλ της Χατάι και είχε παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία καθώς και στη Χατάι.

{https://twitter.com/Nafodog1/status/1623687220858085378}

Νεκρές φάλαινες ξεβράστηκαν στη Βόρεια Κύπρο μετά τον σεισμό

Aρκετές φάλαινες ξεβράστηκαν νεκρές στις βόρειες ακτές της Κύπρου, δήλωσαν οι αρχές την Παρασκευή (10/2), πιθανότατα ως αποτέλεσμα των σεισμών στις γειτονικές χώρες.

Συγκεκριμένα, έξι ραμφοφάλαινες βρέθηκαν νεκρές, ενώ ένας λοβός τεσσάρων μέτρων βρέθηκε στην παραλία την Πέμπτη, ανακοίνωσε το Κυπριακό Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

«Αυτά τα ζώα διαθέτουν σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τον θόρυβο της θάλασσας. Θα μπορούσαν να είναι στρατιωτικές ασκήσεις, σεισμικές ασκήσεις ή φυσικά ο σεισμός στην περιοχή», δήλωσε στο Sigma TV ο Γιάννης Ιωάννου, από το τμήμα αλιείας και θαλάσσιων ερευνών.

Οι αρχές αναγνώρισαν τη φάλαινα ως ziphius cavirostris, ή ευρύτερα γνωστή ως φάλαινα με ράμφος Cuvier. Δεν είναι πολύ συνηθισμένη μάλιστα στην υπεράκτια Κύπρο.

Οι φάλαινες βρέθηκαν σε ένα σχετικά μικρό τμήμα της βόρειας ακτογραμμής της Κύπρου υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του νησιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=-eWW9GsYjoA}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Έλληνες, Τουρκία - Τρομάζει, 500,telos, ellines, tourkia - tromazei, 500