Τέλος η μάσκα έξω - Πότε καταργείται επίσημα

Ανατροπή με τους χρόνους κατάργησης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο που η πλειοψηφία των πολιτών δεν τηρεί αναμένεται να καταργηθεί λίαν συντόμως.Η κατάργηση ή όχι της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα τεθεί σήμερα στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας, οι οποίοι συνεδριάζουν, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Φαίνεται…

Η ημερομηνία κατάργησης της μάσκας

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν επαληθευθεί η εκτίμηση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Αθανάσιου Εξαδάχτυλου για άρση της υποχρεωτικότητας

της μάσκας αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή από τις 8 Μαρτίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κιούμης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα στο μέτωπο της πανδημίας τόνισε στην ΕΡΤ πως στους εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον χώρους θα πρέπει να απαλλαγούμε από τις μάσκες, «γιατί έτσι ή αλλιώς η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό έχει υποχωρήσει πολύ».

Σχολίασε, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα διότι ο καθένας μπορεί με την δική του κρίση να βγάζει και να βάζει τη μάσκα, «τότε δημιουργούμε ένα κλίμα που οι οδηγίες που δίνονται στον πληθυσμό θα γίνονται αποδεκτές κατά το δοκούν. Οπότε τα μέτρα που θα υπάρχουν θα πρέπει να έχουν συνυπολογίσει και την ικανότητα συμμόρφωσης του πληθυσμού».

Τι ισχύει για τις μάσκες στην εστίαση

Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2) ή διπλή μάσκα και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα αυξημένης προστασίας ή η διπλή μάσκα είναι ήδη υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς.

Σύσταση να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα