Τα μηνύματα Κασσελάκη και το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ήττα Μητσοτάκη, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «κοινωνική προτεραιότητα».«Η εφαρμοσμένη πολιτική μας είναι ξεκάθαρα φιλεργατική και φιλολαϊκή, αλλά δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις στις εκλογές διχάζοντας τους Έλληνες» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από…

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

είναι η ήττα Μητσοτάκη, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «κοινωνική προτεραιότητα», σημειώνοντας πως οι πολίτες θέλουν την αλλαγή. «Ο κόσμος έξω που συναντάω, πολλοί από αυτούς δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, μου λένε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή. Αισθάνονται ότι το 41% έχει γίνει άλλοθι, ότι τους έχει προδώσει. Βλέπω μία αναλγησία από την κυβέρνηση» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ο πήχης είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Αν δεν το πετύχω θα το εκλάβω ως κοινωνική ήττα» και συμπλήρωσε πως «η ακροδεξιά καλπάζει στην ευρωβουλή. Εμείς έχουμε τρία τέτοια κόμματα στην βουλή και η ΝΔ χαϊδεύει αυτιά».

{https://x.com/skasselakis/status/1735441931931369704}

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «πρόκειται για κοινωνική αναγκαιότητα και όχι για αμιγώς κομματική φιλοδοξία. Άλλωστε βλέπουμε κι εμείς κάποια πράγματα, βλέπουμε ότι οι οργανώσεις μας πλημμυρίζουν από νέα μέλη. Έχουμε μεγαλώσει ως κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διάδραση με την κοινωνία. Αυτός ο κόσμος θα δουλέψει και για τις εκλογές. Θέλει λίγο χρόνο και υπομονή». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είμαστε ένα κόμμα που πέρασε διάσπαση αλλά υπάρχει θετικό κλίμα στις οργανώσεις, τα μέλη μας αισθάνονται ελεύθερα να εκφράσουν τις απόψεις τους, ότι συμμετέχουν σε ένα κίνημα που θα αλλάξει την Ελλάδα. Πρέπει να ακολουθήσουμε την διαδικασία. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές».

«Ναι» στις αμυντικές δαπάνες

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, ενώ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν, Τούρκο ή ξένο ηγέτη ειδικά σε κάποιον που έχει βλέψεις σε βάρος της χώρας μας». Ειδικότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με την Τουρκία σημείωσε πως «εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές. Αυτό που γίνεται στα νησιά που δεν αντικαθίσταται εξοπλισμός που αφαιρείται, συνιστά μίας μορφής αποστρατιωτικοποίησης, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ πριν από την προσφυγή στην Χάγη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την διαδικασία του διαλόγου και τη θετική ατζέντα», ενώ επεσήμανε πως «έχω ανησυχίες για το ότι ο διάλογος πάει να γίνει ελληνοτουρκικός και όχι ευρωτουρκικός».

{https://x.com/skasselakis/status/1735441211014410353}

«Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή βάση συνεργασίας»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «δεν είναι στις προτεραιότητες και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή βάση για συνεργασία», προσθέτοντας μάλιστα πως «ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να λύσει πρώτα τα θέματα με τον κ. Μητσοτάκη για την παρακολούθησή του. Του έχω προτείνει να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος της αριστεράς θα βρει το σπίτι του στον ΣΥΡΙΖΑ». Απαντώντας, παράλληλα, για την δήλωση Κουτσούμπα είπε πως «κατ' αρχήν εύχομαι να έχει αναρρώσει και ακολούθως θέλω να τον συναντήσω. Για αυτό που είπε θα του θύμιζα τις λέξεις του Μάο, αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».

{https://www.youtube.com/watch?v=D352hfpmJBA&ab_channel=KontraChannel}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ,kasselaki, syriza