Συντριβή αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός και 157 τραυματίες (video)

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης πως από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 157, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε

ο Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αργά το απόγευμα, στο Sabiha Gokcen ένα αεροσκάφος 737-86J της εταιρείας Pegasus Airlines, με 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Στο σημείο της συντριβής εξακολουθούν να επιχειρούν πολυπληθή συνεργεία διάσωσης, ενώ το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κωνσταντινούπολη, παραμένει κλειστό. Οι πτήσεις με προορισμό το «Sabina Gokcen» εκτρέπονται στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Το χρονικό

Το αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση.

Τμήμα της ατράκτου κατά τη διάρκια της σύγκρουσης τυλίχθηκε στις φλόγες,οι οποίες δεν εξαπλώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών αρχών.

Δείτε το βίντεο με την πρόσκρουση:

Όσον αφορά τα αίτια του ατυχήματος, αξιωματούχος των τοπικών αρχών έκανε λόγο για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων ο πιλότος του Boeing αναγκάστηκε να προβεί σε έκτακτη προσγείωση.

Το αεροσκάφος, ανήκει στην αεροπορική εταιρεία «Pegasus Airlines» και εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα