Συνεχίζονται οι ουρές της ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Στο Κτηματολόγιο Αθηνών βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης Αυτοψία στο Κτηματολόγιο Αθηνών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος δήλωσε ότι από 28 Αυγούστου θα λειτουργήσει ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία θα δίνεται ηλεκτρονικά αριθμός προτεραιότητας…

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά πάντως, οι πολίτες συνεχίζουν να στήνονται στην ουρά από το προηγούμενο βράδυ προκειμένου

να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας. Ακόμα υπήρχε διπλή σειρά αυτοκινήτων στον δρόμο με αρκετούς να περιμένουν μέσα στο αυτοκίνητό από αργά ενώ άλλοι βρίσκονται μέσα σε πολυκατοικίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο βίντεο παρακάτω ο οποίος πήρε την καρέκλα του και τον καφέ του και κάθησε έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών από τα μεσάνυχτα και είχε αριθμό προτεραιότητας 35. Όπως τόνισε «ήρθα από τις 00:10 το βράδυ με καφεδάκι, τσιγαράκι. Μια χαρά…». Ερωτηθείς για την πολύωρη αναμονή και αν αγχώθηκε σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες είπε ότι δεν τον νοιάζει και τόνισε «εγώ ήρθα να πιω το καφεδάκι μου να περιμένω… αν προλάβω πρόλαβα, αν δεν προλάβω την επόμενη φορά».

Μάλιστα, φαίνεται πως «ανθίζει» ξανά ένα παλιό «επάγγελμα», αυτό του διεκπεραιωτή, αυτού δηλαδή που έναντι αμοιβής θα φέρει τη δουλειά εις πέρας για λογαριασμό άλλου.

Ψηφιακή υποβολή συμβολαίων στο ktimatologio.gov.gr

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην οποία αναφέρεται ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων μέσα από το ktimatologio.gov.gr ενώ σήμερα υπάρχει και σχετική πινακίδα στον χώρο που ενημερώνει ότι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Η ενημέρωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

«Από την 25η Ιουλίου, υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική. Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν διά ζώσης, μία νέα πλατφόρμα βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών, η οποία θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζονται, Κτηματολόγιο Αθηνών -,synechizontai, ktimatologio athinon -