Συναγερμός στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών

Συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι, καθώς βρέθηκαν 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Πέτσας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά»

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου εντοπίστηκαν 150 κρούσματα

κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε το εξής: «Βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετά αυξημένα κρούσματα, επομένως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά του ιού».

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Στις 13:30 άρχισε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Νωρίτερα, κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας, αποκάλυψε αυτόν τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού όταν ερωτήθηκε πότε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους», απάντησε. 

Αμέσως μετά, ακολούθησε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Στις 13:00, στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Γιάννης Γεωργόπουλου και τον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα».

Υπενθυμίζεται πως, την Κυριακή το βράδυ, μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία που διέμενε στο ξενοδοχείο μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες μια αλλοδαπή καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της.

Παράλληλα, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα, πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, δίχως να έχουν γίνει έως τώρα γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα