Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού.Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας υγειονομικοί της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ζητώντας άρση των αναστολών. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8:30πμ στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια…

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

Σημειώνεται ότι σήμερα 21 Οκτωβρίου απεργούν οι

γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία», και «αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας». Εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν, «διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών - συμβασιούχων, κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα