Στο σκοτάδι για 72 ώρες χιλιάδες νοικοκυριά - Παραμένει το χάος στους δρόμους

Για ακόμη μία μέρα συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος στην Αττική, ενώ δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το χάος στους δρόμους.Τα χιόνια μπορεί να σταμάτησαν, αλλά ορισμένες περιοχές της Αττικής θα περάσουν ακόμη ένα 24ωρο, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες από τις διακοπές ρεύματος. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ
προσπαθούν να…

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η εικόνα στη λεωφόρο Λαυρίου. Στο ύψος των Γλυκών Νερών επιχείρησαν να καθαρίσουν τον δρόμο εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας, όμως οι ποσότητες του χιονιού σχημάτισαν «βουνό» στις εισόδους των καταστημάτων.

Επιχειρηματίας της περιοχής, μίλησε στη κάμερα του Mega και χαρακτήρισε απούσα τη δημοτική αρχή καθώς ο ίδιος βγήκε στους δρόμους με αγροτικό για να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα τους

«Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση αυτό έχει γίνει τσιμέντο. Δε μπορεί να καθαριστεί ούτε με φτυάρι ούτε με γκασμά, πρέπει να πάμε να απευθυνθούμε σε ιδιώτη, ο ιδιώτης μας ζητάει 200 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μαζικές αγωγές για την Αττική Οδό

Δικηγορικά γραφεία δέχονται τα τελευταία 24ωρα «βροχή» τηλεφωνημάτων από πολίτες που επιθυμούν να προσφύγουν στις δικαστικές αρχές για το φιάσκο στην Αττική Οδό.

«Είναι πάνω από 200 συμπολίτες μας οι οποίοι απευθύνθηκαν σε εμάς για βοήθεια», δήλωσε στο Mega ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ενώ ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πρόσθεσε ότι «είναι απόλυτα δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες θα στραφούν και κατά της Αττικής οδού και κατά της Περιφέρειας και των Δήμων, γιατί τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά».

Μάλιστα, το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Αττικής οδού την άμεση καταβολή των 2.000 ευρώ σε όλους όσους εγκλωβίστηκαν.

Αττική Οδός: «Δεν μας άκουσαν»

Η Αττική Οδός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετήθηκε δημόσια για το χάος που προκλήθηκε από τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με τα χιόνια της περσινής κακοκαιρίας «Μήδεια», γιατί υπήρχαν διαφορετικά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι είχε στείλει αίτημα στους αρμόδιους φορείς για διακοπή της διέλευσης φορτηγών και οχημάτων βαρέως τύπου, ενώ είχε ζητήσει και κλείσιμο σχολείων, για να μην υπάρξει η πιθανότητα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα