Στο πλευρό του Δημήτρη Μανιάτη η ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη με ανακοίνωσή της: «Οι φορείς της εξουσίας οφείλουν να καταλάβουν ότι η πολυφωνία είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη «για την επίθεση που δέχθηκε, η οποία έφθασε μέχρι την υπόδειξη για την απόλυσή του».

Η Ένωση Συντακτών επισημαίνει

σε ανακοίνωση της πως «οι φορείς της εξουσίας οφείλουν να καταλάβουν ότι η πολυφωνία είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας» και πως «αντί να κραδαίνουν την σπάθη της τιμωρίας καλό θα κάνουν να προσαρμοστούν στις αρχές της πολυφωνίας και της δημόσιας αντιπαράθεσης των απόψεων».

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το συμβάν της παρέμβασης του Απόστολου Δοξιάδη για των δημοσιογράφο των «Νέων», κ. Μανιάτη, ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος δήλωσε στην «Αυγή» πως «οι φορείς της εξουσίας δεν επιτρέπεται να υποδεικνύουν κυρώσεις εναντίον δημοσιογράφων, ζητώντας ακόμη και την απόλυσή τους επειδή εκφράζουν την γνώμη τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ, πέραν των δηλώσεων στήριξης στον Δημήτρη Μανιάτη, παρενέβη και στη διεύθυνση των «Νέων», επικοινωνώντας με τον διευθυντή τους για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αντιδράσεις για την επιστολή Δοξιάδη - ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ο Όρμπαν δεν θα τολμούσε

Keywords
Τυχαία Θέματα