Στο έλεος του χιονιά Φθιώτιδα και Βοιωτία - Διακοπές ρεύματος και χωρίς θέρμανση

Σοβαρά προβλήματα από τα χιόνια σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, ύστερα από απανωτές διακοπές ρεύματος. Χωρίς θέρμανση και εκτεθειμένοι στο κρύο αρκετοί κάτοικοι.Στο «στόχαστρο» των χιονιών που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, βρίσκονται Φθιώτιδα και Βοιωτία, πέρα από την Αττική. Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, λόγω των απανωτών διακοπών, ενώ αρκετοί κάτοικοι είναι…

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα έχουν δημιουργεί

μεγάλα προβλήματα και ιδιαίτερα στα χωριά της Λοκρίδας, δηλαδή στα νότια του νομού.

Το Μαρτίνο, η Λάρυμνα και η Μαλεσίνα δοκιμάζονται ιδιαίτερα, καθώς το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 50 εκ. και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Στην περιοχή της παραλίας του Θεολόγου το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα και μάλιστα έχει σκεπάσει και τις βάρκες που βρίσκονται αγκυροβολημένες.

Στις περιοχές αυτές έχει πέσει το κύριο βάρος της προσπάθειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων για διατηρήσουν ανοιχτή την επικοινωνία, ενώ υπολογίζουν σε μία ύφεση των καιρικών φαινομένων γύρω στα μεσάνυχτα, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουν τους δρόμους και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Παρόλα αυτά, τόσο στην Ανατολική Φθιώτιδα όσο και στην περιοχή του Δομοκού υπήρξαν χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και παγετός, όμως οι δρόμοι προς Δομοκό, Καρπενήσι και Άμφισσα κρατήθηκαν ανοιχτοί, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δίνουν μία πραγματική μάχη απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι.

Επίσης, στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας, μετά την διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων για περισσότερο από 5 ώρες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς που βρισκόταν σταθμευμένοι σε διάφορα κρίσιμα σημεία και να τους οδηγήσουν με τα οχήματά τους σε ασφαλή χώρο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο εθνικό δίκτυο, είτε από τη Λαμία προς την Αθήνα, είτε αντίστροφα, κινούνται μόνο αυτοκίνητα που έχουν αλυσίδες και μάλιστα αστυνομικοί και πυροσβέστες τα σταματούν σε διάφορα κρίσιμα σημεία και τα ελέγχουν.

Στη Βοιωτία το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους από τον Ορχομενό μέχρι τη Θήβα, ενώ οι πολικές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Θήβας και στους οικισμούς γύρω από την Υλίκη υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν, ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν εφαρμόσει στα αυτοκίνητά τους οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα