Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου για να καταθέσει - Την γιούχαραν κατά την είσοδο της

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιριγκου το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, συνοδεία του δικηγορου της, προκειμένου να δώσει νέα
κατάθεση, για το τι…

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Δήμητρα ήταν στο σπίτι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας.

Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να ήταν αυτή που εντόπισε νεκρό το μικρό κορίτσι και εκείνη που παρέδωσε το πανάκι στους αστυνομικούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο ΑΝΤ1 ανέσυρε μια ανάρτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου από τα social media, με την άτυχη Μαλένα, να βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ελάχιστες ώρες πριν φύγει από την ζωή.

Σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των γονιών των τριών κοριτσιών, η Μαλένα είχε κάνει χημειοθεραπεία και αντιδρούσε καλά, ήταν ευδιάθετη και ετοιμαζόταν να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Κόλαφος» το πόρισμα των ιατροδικαστών

Η Μαλένα με κλείσιμο των αεροφόρων οδών (μύτη και στόμα), με το χέρι, μέσα στο νοσοκομείο, η μόλις 6 μηνών Ίριδα με ένα πανάκι, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Ασφυκτικό θάνατο με διαφορετικό μηχανισμό, από εξωγενή παράγοντα, αναδεικνύει το 20σελιδο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου των δυο κοριτσιών, που παραδόθηκε χθες στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το πόρισμα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης πως πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες, με το συνδυαστικό αποκλεισμό όλων των παθολογικών αιτιών θανάτου να αναδεικνύει βίαιο μηχανισμό.

Η «διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», περιγράφεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα των ιατροδικαστών, στο οποίο παρουσιάζονται ξεχωριστά τα ευρήματα που προέκυψαν σε κάθε παιδί. Όσον αφορά την 3,5 χρονών Μαλένα, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας, η ασφυξία επιβεβαιώνεται, από τις «εκδορές στο ριζορίνιο (μύτη) και ένα εντύπωμα-εκχύμωση στη δεξιά παρειά (μάγουλο)». Τα συγκεκριμένα ευρήματα και οι κακώσεις στην Μαλένα, αποδεικνύεται από τους ιατροδικαστές, ότι δεν έχουν προκληθεί κατά την διαδικασία ανάνηψης ή από τα νύχια του παιδιού, όπως επικαλείτο η Ρούλα Πισπιρίγκου. Επίσης, αποδεικνύουν, ότι η εκφύλιση των υπατικών κυττάρων προέρχεται από παρατεταμένη υποξία, και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, η οποία αναφερόταν ως αιτία θανάτου του παιδιού.

Ασφυκτικός είναι ο θάνατος και στην περίπτωση της Ίριδας σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, καθώς διαπιστώθηκαν «Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Από τις εξετάσεις των παθολογοανατόμων, στην περίπτωση της Ίριδας και συγκεκριμένα στην καρδιά της, εντοπίστηκαν ίχνη, που είτε είχαν προέλθει από ασφυξία, είτε από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο. Από την διάγνωση που έγινε, όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι ήταν ασφυξία. Επίσης, στο πόρισμα αναφέρεται η ύπαρξη ασφυκτικών κηλίδων σε όργανα του παιδιού, όπως και ανοξυγοναιμικές κηλίδες στον εγκέφαλο της Ίριδας, σαφή δείγματα έντονης έλλειψης οξυγόνου, συνέπεια ασφυκτικού θανάτου. Η ικανή ποσότητα αίματος έχει προέλθει από το τραύμα στο στοματικό βλεννογόνο και το χείλος, συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού, προερχόμενη από χέρι, δάκτυλα ή νύχια…

Keywords
Τυχαία Θέματα