Στα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης 80 ελληνικά προϊόντα

Στα ράφια 15 καταστημάτων μεγάλης αλυσίδας στη Νέα Υόρκη έχουν τοποθετηθεί εδώ και έναν περίπου μήνα προϊόντα από ελληνικές και κυπριακές εταιρείες.

Στα ράφια 15 καταστημάτων της Fairway Market στη Νέα Υόρκη έχουν τοποθετηθεί εδώ και έναν περίπου μήνα προϊόντα από 18 ελληνικές και κυπριακές εταιρείες.

Πρόκειται για περισσότερα από 80 ελληνικά τρόφιμα, οι οποίοι θα παραμείνουν στα ράφια της

αμερικανικής αλυσίδας supermarket για διάστημα 6 μηνών, ενώ, όταν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση, εφόσον έχουν ζήτηση, θα καταλάβουν μια μόνιμη θέση.

Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας, Eat Like a Greek, που υλοποίησε η Olive Roots, με στόχο να γίνουν γνωστές στους Αμερικανούς καταναλωτές, αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας. «Βασική μας επιδίωξη είναι οι Αμερικανοί να γευτούν ποιοτικά προϊόντα, αλλά και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική κουλτούρα του φαγητού», δήλωσε στο FnB Daily η διευθύνουσα σύμβουλος της Olive Roots, Κατερίνα Μπάρκα.

Η κ. Μπάρκα πρόσθεσε ότι «οι συζητήσεις με τη Fairway Market ξεκίνησαν πριν περίπου ένα χρόνο. Προτείναμε μια λίστα με 50 ελληνικές επιχειρήσεις και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα μια σειρά από συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της αλυσίδας και των συγκεκριμένων προϊόντων. Τα στελέχη της Fairway Market, αφού δοκίμασαν τα προϊόντα, κατέληξαν σε αυτές τις 18 εταιρείες, με βασικό κριτήριο την αυθεντικότητα και την ποιότητα».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, ενώ στο μέλλον αναμένεται να γίνουν συνεργασίες και με άλλες αμερικανικές αλυσίδες supermarket.

Οι εταιρείες

Terra Creta

Τσάι tuvunu

Λατζιμάς

Το Μάννα

Ophellia

Eulogia of Sparta

Agrifarm

Βιολάντα

Smari

Vlachian Mountains

Zagori

Charisma spreads

Easy Bake Μύλοι Κρήτης 

Keywords
Τυχαία Θέματα