Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού αλιευτικού

Το αλιευτικό προσέγγισε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ζητώντας του να αποχωρήσει, όμως το τουρκικό πλήρωμα αγνόεισαι τα μηνύματά τουΣοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αλιευτικό επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία…

Η ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό αναφέρει πως το τουρκικό αλιευτικό ψάρευε παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατ.

Τότε,

το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη στις προβλεπόμενες συστάσεις, τόσο μέσω VHF όσο και δια ζώσης, καλώντας τους Τούρκους να απομακρυνθούν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις της ελληνικής πλευράς, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού με σκοπό να το εμβολίσει, ενώ οι Τούρκοι ψαράδες πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα.

Τότε, έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό του Λιμενικού, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων προς τα τουρκικά παράλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα