Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι: Ρομά έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο

Νέες ταραχές σε περιοχές της Αττικής για τον 16χρονο. Ρομά έβαλαν φωτιά σε κατάστημα με ελαστικά στον Ασπρόπυργο.Φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Μενίδι έβαλαν γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/12) συγκεντρωμένοι Ρομά, σε συνέχεια των επεισοδίων για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή βρίσκονται…

Ταραχές σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα,
Αγρίνιο

Εν το μεταξύ, συνεχίζονται τα μπλόκα από τους Ρομά στο δίκτυο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας, ενώ επεισόδια έλαβαν χώρα και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Tempo24, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, ομάδα περίπου 30 ατόμων, απέκλεισε την νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων.

Στη Θεσσαλονίκη, σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν Ρομά, σε συνέχιση της διαμαρτυρίας τους για τον 16χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε και στο Αγρίνιο. Τα άτομα πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη. Για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς επιχείρησε η Πυροσβεστική.

Περί τις 19:20 το απόγευμα, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περι τις 8 μμ.

{https://www.youtube.com/watch?v=B82iMK9lE-w}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοβαρά, Μενίδι, Ρομά,sovara, menidi, roma