Σούπερ Μάρκετ: Τέλος οι προσφορές, τι αλλάζει άμεσα

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις προσφορές στα σούπερ μάρκετ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει από στελέχη του κλάδου του λιανεμπορίου, αλλά και από τους προμηθευτές.

Σήμερα οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ (προωθητικές ενέργειες) λειτουργού ως προαπαιτούμενο για σχεδόν 2 στα 3 προϊόντα που πωλούνται στα ράφια.

Όπως γράφει το FnB Daily αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα

του... debate μεταξύ του Αριστοτέλη Παντελιάδη, διευθύνοντος συμβούλου της Metro ΑΕΒΕ και της Ερμιόνης Γεωργουλάκη, country leader της Procter &Gamble Ελλάδας στο χθεσινό συνέδριο του ECR Hellas.

Οι εκπρόσωποι των δυο... «στρατοπέδων» συμφώνησαν ότι πρέπει να περιοριστούν οι προσφορές

Η κα Γεωργουλάκη ανέφερε ότι «σε μια περίοδο μακράς κρίσης στη χώρα, εστιάσαμε στο να διατηρήσουμε με κάθε κόστος τα μερίδιά μας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έξαρση των προωθητικών ενεργειών.»

Υπογράμμισε δε πως, «σήμερα που το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα νας είναι καλύτερο, πρέπει να εστιάσουμε στην αξία πολυδιάστατα και όχι μόνο στην τιμή και τις προσφορές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Παντελιάδη ο οποίος επισήμανε ότι «οι προωθητικές ενέργειες έκαναν τη...δουλειά τους στην κρίση και βοήθησαν τους πάντες. Πήραν ομως τεράστια έκταση. Είναι υπερβολή να πωλούνται με προωθητικές ενέργειες  2 στα 3 προϊόντα.»

Ο επικεφαλής της Metro ΑΕΒΕ πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουν οι προωθητικές ενέργειες, αλλά πρέπει να περιοριστούν»

Ο κ. Παντελιάδης τόνισε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο έξυπνες και πιο στοχευμένες προσφορές. Επειδή ματώνουμε πολύ αμφότεροι, υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο για να αλλάξουμε τα επόμενα χρόνια. Οι πιέσεις δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτελεσμα. Απαιτείται συνεργασία και από τις δυο πλευρές, αφού πρόκειται άλλωστε για μια Win win κίνηση.» 

Keywords
Τυχαία Θέματα