Σκουρλέτης: Το προσωπείο της κυβέρνησης θρυμματίζεται

Πάνος Σκουρλέτης: Το προσωπείο της κυβέρνησης θρυμματίζεται - Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αρχίσει και θολώνει το πρόσωπό της

«Στην φιλόξενη Αίγινα, με συντρόφους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, συζητήσαμε για τις μεγάλες ανάγκες και προσδοκίες του λαού μας», σημειώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης

σε ανάρτηση του στα social media τονίζει χαρακτηριστικά «Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αρχίσει και θολώνει το πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης, θρυμματίζεται το προσωπείο της. Σημασία έχει εμείς να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης. Γιατί είμαστε απόλυτα πεισμένοι οτι η δική μας πρόταση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολλών.»

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη:

Στην φιλόξενη Αίγινα, με συντρόφους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, συζητήσαμε σήμερα για τις μεγάλες ανάγκες και προσδοκίες του λαού μας. Αλλά και για τις μεγάλες δυνατότητες του κόμματος να τις εκφράσει, ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες, στους όρους της νέας εποχής που διανύουμε. Μέσα απο μια αυθεντική, συλλογική και απόλυτα δημοκρατική διαδικασία διεύρυνσης και ανασυγκρότησης, τομής και συνέχειας, για ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, που για άλλη μια φορά θα κατορθώσει να αντιπροσωπεύσει επάξια ένα μεγαλο μέρος του προοδευτικού κόσμου και των αφυπνισμένων πολιτών που συνειδητοποιούν το οικολογικό διακύβευμα του καιρού μας...

Κι είναι πιο κρίσιμη αυτή η αμφίδρομη, αναγκαία πολιτική διεργασία, ειδικά αυτή την περίοδο. Προκειμένου να σταθεί απέναντι στη σαρωτική νεοφιλελεύθερη επίθεση που δέχονται παντός είδους δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο του κόσμου της εργασίας, αλλά και οι δομές στήριξης προς τους πιο αδύναμους, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς την αλληλεγγύη του συνόλου της κοινωνίας. Μια επίθεση που οι συνέπειές της θα φαίνονται όλο και περισσότερο καθώς θα περνά ο χρόνος...

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αρχίσει και θολώνει το πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης, θρυμματίζεται το προσωπείο της. Σημασία έχει εμείς να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης. Γιατί είμαστε απόλυτα πεισμένοι οτι η δική μας πρόταση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολλών.

Στην προσπάθεια αυτή, πηγαίνοντας προς το τρίτο συνέδριό μας, επιχειρούμε να σπάσουμε το τείχος της απομόνωσης που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και που οδήγησε στο καλό αποτέλεσμα του 32%, αλλά, παρόλα αυτά ένα μη νικηφόρο ποσοστό. Το κάνουμε με ενα ανοιχτό κάλεσμα ένταξης και συμπόρευσης, με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη δημιουργία του isyriza, με τον οποίο μπαίνουμε δυναμικά στη ψηφιακή εποχή. Ταυτόχρονα, έχουμε την πολιτική υποχρέωση, τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση, να μιλήσουμε για τη δική μας εμπειρία, να την αποτιμήσουμε.Για τις αστοχίες, τις υπερβολές μας, για το πως υποτιμήσαμε κάποια μηνύματα... για να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τον κόσμο πέραν του 32% και κυρίως με αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν... Αν και όση αυτοκριτική κι αν κάνουμε, αυτό που παραδώσαμε δεν έχει καμμία σχέση με την κατάσταση που παραλάβαμε το 2015, όταν η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού.

Την Αριστερά της εποχής μας, που την έφερε ο λαός δύο φορές κυβέρνηση το 2015, πολλοί θέλουν να την υπονομεύσουν. Εμείς θέλουμε αυτή η διεύρυνση που έχει επιτευχθεί, να αποτυπωθεί και οργανωτικά. Κάποιοι μιλούν και γράφουν για πασοκοποίηση. Ο κόσμος έχει απαντήσει. Κανείς δεν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να το ξαναβρεί μπροστά του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάει μόνο τις καλύτερες εμπειρίες. Το σύγχρονο αριστερό κόμμα μας, ραχοκοκκαλιά του προοδευτικού κόσμου, θα απαντήσει προγραμματικά το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να εμπλέξουμε σε αυτό τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και τους νέους ανθρώπους.

Ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης του νέου ΣΥΡΙΖΑ σε μια υπόθεση εμφυλίου πολέμου. Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς, "εχθρούς" και "φίλους" είναι οι δικές μας συλλογικές, συντροφικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Ο διάλογος σε ενα κόμμα πρέπει να καταλήγει σε σύνθεση, αλλιώς θα κάναμε μια απλή καταμέτρηση απόψεων. Έτσι υποστηρίζουμε πραγματικά ένα νέο μοντέλο πολιτικής, που δεν είναι μόνο των ειδικών, που αφορά και τους νέους ανθρώπους. Γι αυτό και σσς καλούμε να πάρετε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα