Σινεμά: Οι ταινίες από την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Τέσσερις νέες ταινίες και τρεις εξαιρετικές επανεκδόσεις θα μας διασκεδάσουν και θα μας συγκινήσουν στα θερινά σινεμά την εβδομάδα που έρχεται.

Διαρρήκτης υψηλής τέχνης
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Καποτόντι
Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι
Ένας άπληστος συλλέκτης έργων τέχνης, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μικ Τζάγκερ στην πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή του μετά από πολλά χρόνια, «δωροδοκεί» έναν γνωστό κριτικό να κλέψει τον πίνακα ενός διάσημου γηραιού καλλιτέχνη σε ένα θρίλερ εξαιρετικού στιλ,

απολύτως κατάλληλο για ένα ευχάριστο βράδυ.

{https://youtu.be/jR7lJETBby4}

Ρουά Ματ
Σκηνοθεσία: Πιερ – Φρανσουά Μαρτίν – Λαβάλ
Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αχμέτ Ασάντ, Μιζανούρ Ραχαμάν, Ιζαμπέλ Ναντί
Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του μικρού Φαχίμ Αλάμ από το Μπαγκλαντές, γιου παράνομου μετανάστη στην Γαλλία, ο οποίος εξέπληξε τους πάντες το 2012 κατακτώντας τον επίζηλο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή εφήβων στο σκάκι, η ταινία παρακολουθεί τον οκτάχρονο Φαχίμ και τον πατέρα του στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στο Παρίσι όταν η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου απορρίπτεται. Την ακραία φτώχια αλλά και την μοιραία συνάντηση του παιδιού με έναν κορυφαίο προπονητή σκακιού που θα γίνει ο μέντοράς του.

{https://youtu.be/H2HbHAQsvp4}

Γυναικεία υπόθεση
Σκηνοθεσία: Πίτερ Κατανέο
Παίζουν: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σάρον Χόργκαν, Έμα Λόουντς Πηγή:
Από το δημιουργό του «Άντρες με τα Όλα τους» μια ευαίσθητη κομεντί για μια ομάδα γυναικών που οι άντρες τους υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της ιδιότυπης κατάστασης «χηρείας» που βιώνουν οι γυναίκες αναζητούν στήριγμα η μία στην άλλη και αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια χορωδία.

{https://youtu.be/ODx1Ak5Ah1U}

Πουλιά στον αέρα
Σκηνοθεσία: Zαλίλ Λεσπέρ
Σενάριο: Γκιγιόμ Γκαλιέν, Ζαλίλ Λεσπέρ, Φαντέτ Ντρουάρ
Παίζουν: Ντάνι Μπουν, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Αλίς Πολ, Αμέν Σιλά, Λορ Καλαμί, Καμίγ Λελούς
Το πασίγνωστο θεατρικό έργο το Ζορζ Φεϊντό μεταφέρεται από τον σκηνοθέτη στο Παρίσι του ’60 όπου δύο κατά σύστημα μπερμπάντηδες φίλοι προσπαθούν να αποπλανήσουν ο ένας τη γυναίκα του άλλου. Όμως οι γυναίκες στους, που γνωρίζουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, τους περιμένουν στη γωνία…

{https://youtu.be/yonz65xRKJs}

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα (1988)
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον
Παίζουν: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις
Η πανέξυπνη κωμωδία του Τσαρλς Κράιτον που μας χάλασε κόσμο το ’88 επανέρχεται στις οθόνες την κατάλληλη στιγμή που έχουμε όλοι ανάγκη να γελάσουμε. Μετά από μια πετυχημένη ληστεία κοσμημάτων στο Λονδίνο, τα μέλη της συμμορίας προσπαθούν να ρίξουν ο ένας τον άλλον με απρόσμενες συνέπειες.

{https://youtu.be/Ja2xDCB1ejk}

Έγκλημα κάτω από τον ήλιο (1982)
Σκηνοθεσία: Γκάι Χάμιλτον
Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Νίκολας Κλέι, Τζέιμς Μέισον, Τζέιν Μπίρκιν
Ο Ηρακλής Πουαρό αναζητεί τον άνθρωπο που δολοφόνησε μια κακομαθημένη στάρλετ του Μπρόντγουεϊ σ’ ένα ειδυλλιακό παραθεριστικό θέρετρο στις ακτές της Μεσογείου. Ο Πίτερ Ουστίνοφ, στον ρόλο του Βέλγου ντετέκτιβ, δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας σε αυτή την κλασική περιπέτεια με την υπογραφή της Αγκάθα Κρίστι.

{https://youtu.be/CJia56_RsJc}

Μετά τα μεσάνυχτα (1973)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρεγκ
Παίζουν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζούλι Κρίστι
Ένα παντρεμένο ζευγάρι πενθεί τον πρόσφατο θάνατο της κόρης του στην Βενετία όπου βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι. Εκεί συναντούν δύο ηλικιωμένες αδερφές με πνευματιστικές ικανότητες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν με το πνεύμα της πρόσφατα χαμένης κόρης τους.

Μετά Τα Μεσάνυχτα - Trailer from Summer Classics on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σινεμά, Πέμπτη 25 Ιουνίου,sinema, pebti 25 iouniou