Σήμερα η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού - Το ανατριχιαστικό «αντίο» των συναδέλφων του στο νεκροτομείο

Στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα τελεστεί η κηδεία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.Επί 20 ημέρες ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έδινε σκληρή μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στον Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα. Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου,…

Χθες, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ο αποχαιρετισμός στον

Γιώργο από τα μέλη της διμοιρίας τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ήταν συγκλονιστικός.

Στιγμές μετά την τραγική ανακοίνωση των γιατρών για τον θάνατό του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπου υπηρετούσε 31χρονος, ανακοίνωσε την τραγική είδηση μέσω ασυρμάτου στους συναδέλφους του, που είχαν μαζί βάρδια το μοιραίο απόγευμα.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Επικεφαλής: 526.

Διμοιρίτης: Πολύ καλά.

Επικεφαλής: 531.

Διμοιρίτης: Πολύ καλά.

Επικεφαλής: 520 λαμβάνετε και εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;

Διμοιρίτης: Ορθόν.

Επικεφαλής: Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος.

Διμοιρίτης: Αθάνατος

Διμοιρίτης: Αθάνατος

Διμοιρίτης: Αθάνατος

Διμοιρίτης: Αθάνατος

{https://twitter.com/iEidiseisGR/status/1740339237034320100}

Ρέντης: Στο μικροσκόπιο 4 «ηγετικά» πρόσωπα της κερκίδας

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τα δραματικά γεγονότα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Τέσσερις «κεφαλές» του οπαδικού χώρου εκτιμά η Αστυνομία ότι βρίσκονταν στο γήπεδο του Ρέντη τη μοιραία ημέρα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Αυτό σημειώνουν στο iEidiseis αστυνομικές πηγές, προσθέτοντας ότι κάποιοι εξ αυτών εκτιμάται ότι ήταν εκτός γηπέδου την ώρα της επίθεσης και εξετάζεται εάν είχαν καθοδηγητικό ή επιχειρησιακό ρόλο, ενώ κάποιοι δεν βγήκαν από το γήπεδο. Οι τέσσερις αυτές «κεφαλές» είναι ανάμεσα στα περίπου 20-25 άτομα που είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι επισήμως δεν υπάρχουν ακόμα ταυτοποιήσεις αλλά ούτε και κατηγορούμενοι, πλην του 18χρονου που έχει συλληφθεί και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο ρόλος των τεσσάρων αυτών ατόμων (ή κάποιων εξ αυτών) μπορεί να ήταν σημαντικός, χωρίς όμως ακόμα να έχουν βρεθεί τα στοιχεία που θα είναι ικανά να «αποκρυπτογραφήσουν» το ρόλο τους στην επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού και της διμοιρίας του. «Το προφίλ των προσώπων αυτών είναι γνωστό στις Αρχές. Είναι άτομα που επιβάλλονται στην κερκίδα. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι συγκεκριμένοι οπαδοί έχουν εξαφανιστεί από τα γήπεδα το τελευταίο διάστημα, πιθανόν γνωρίζοντας ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο για την υπόθεση στου Ρέντη», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους συγκεντρώνουν με μεθοδικότητα στοιχεία για να σχηματίσουν μία δικογραφία που δεν θα εξαντλείται σε κάποια μεμονωμένα πρόσωπα. Στόχος είναι να αποκωδικοποιηθεί η δομή της ομάδας που εξαπέλυσε την οργανωμένη επίθεση, η οποία εκτιμάται ότι είχε σχεδιαστεί πολλές ημέρες νωρίτερα από τις «κεφαλές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμερα, 31χρονου, - Ράγισε,simera, 31chronou, - ragise