Σεισμός στην Τουρκία: Τιτάνιες προσπάθειες στα χαλάσματα - Διέσωσαν μωρό μετά από 60 ώρες

Δραματικές διασώσεις παγιδευμένων στα συντρίμμια σε Τουρκία και Συρία μετά το φονικό σεισμό. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σεισμούς της Δευτέρας στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία Την ίδια ώρα χωρίς στέγη, νερό, καύσιμα ή ηλεκτρικό…

Οι οικονομικές απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 4 δισ. δολάρια

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό της Δευτέρας και

δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν τα σπίτια τους. Υπάρχουν όμως φόβοι ότι ο οικονομικός αντίκτυπος στην περιοχή θα μπορούσε να είναι τεράστιος.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι η καταστροφή θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομικές απώλειες που θα ξεπερνούσαν τα 4 δισ. δολάρια (3,3 δισ. λίρες).

«Οι οικονομικές απώλειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, αλλά φαίνεται ότι είναι πιθανό να ξεπεράσουν» τα 2 δισ. δολάρια και θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4 δισ. δολάρια «ή και περισσότερο», ανέφερε η Fitch Ratings.

Οι ασφαλισμένες απώλειες θα είναι πολύ χαμηλότερες, πιθανόν γύρω στο 1 δισ. δολάρια, λόγω της χαμηλής ασφαλιστικής κάλυψης στην περιοχή, πρόσθεσε.

Οι οίκοι αξιολόγησης, στην ουσία, βαθμολογούν μια χώρα με βάση την ισχύ της οικονομίας της.

Γιατροί: Οι δυσκολότερες μέρες της καριέρας μας

Στην επαρχία Χατάι, οι γιατροί Mehmet και Selda μίλησαν στο BBC για τις πιο δύσκολες μέρες της καριέρας και της ζωής τους μέχρι στιγμής.

Ζουν στην πόλη Iskenderun, όπου πολλά κτίρια έχουν γίνει συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένου του πολυσύχναστου νοσοκομείου όπου εργάζεται η Selda.

Αντί να επιστρέψει στην κανονική της δουλειά την Τρίτη, η Selda πέρασε τη μέρα της «συμπληρώνοντας πιστοποιητικά θανάτου». Τώρα εργάζεται σε ένα άλλο νοσοκομείο, όπου περιθάλπει επιζώντες.

Ο Μεχμέτ είπε ότι είχε συνεχή εισροή ασθενών που είχαν συνθλιβεί ή τραυματιστεί από τον σεισμό.

«Είδαμε πολλά σπασμένα κόκαλα, σπασμένους λαιμούς, τραυματισμούς στο κεφάλι. Και πολλούς θανάτους», είπε.

«Νομίζαμε ότι ο κορονοϊός ήταν κακός - δουλεύαμε όλο το εικοσιτετράωρο και υπήρχαν πολλοί θάνατοι. Αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα