Σεισμός στην Κρήτη: Βούρκωσε on air ο Άκης Τσελέντης - «Τι να πω σε αυτούς τους ανθρώπους;» (Βίντεο)

Δάκρυσε στον «αέρα» για τον σεισμό στην Κρήτη ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.Λύγισε σε ζωντανή μετάδοσή ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τον σεισμό στην Κρήτη και όσα περνούν οι σεισμόπληκτοι στη μεγαλόνησο. Την ώρα που ο σεισμολόγος και διευθυντής…

Αργότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1

και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επεσήμανε ότι στην περιοχή της Κρήτης κατεγράφη η μεγαλύτερη κατακόρυφη επιτάχυνση που έχει καταγραφεί ποτέ σε σεισμό που έγινε στην Ελλάδα.

Αυτό συνέβη επειδή το ρήγα του Καστελίου, το οποίο κι ενεργοποιήθηκε, περνά ακριβώς κάτω από το Αρκαλοχώρι και η ενεργοποίησή του έγινε σε βάθος 11 χιλιόμετρα κάτω από το Αρκαλοχώρι. Γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε αυτήν την υψηλή επιτάχυνση.

Αποκάλυψε, δε, πως από τον Ιούνιο έως τώρα στην περιοχή έχουν σημειωθεί 2.800 μικροσεισμοί. «Δεν περίμενα ότι θα έκανε σεισμό μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ. Πέσαμε έξω επειδή σε αυτήν την περιοχή δεν είχαμε ποτέ μεγάλο σεισμό», προσέθεσε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Keywords
Τυχαία Θέματα