Σε κατάσταση πολέμου το Ισραήλ μετά τις 5.000 ρουκέτες της Χαμάς – Εισβολή από τη Γάζα (Βίντεο, εικόνες)

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 15 τραυματίστηκαν στο Ισραήλ.Δεκάδες ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς φαίνεται ότι, το Σάββατο (07/10), εισήλθαν στο νότιο Ισραήλ στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επίθεσης και επί του παρόντος διαφεύγουν. Ο στρατός του Ισραήλ κήρυξε κατάσταση…

Η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με την ένοπλη πτέρυγά της να δηλώνει ότι εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες μέσα σε 20 λεπτά.

Οι Ισραηλινές

Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι «είχε αρχίσει μαζική εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος» και ότι οι μαχητές είχαν εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος σε «διαφορετικές τοποθεσίες». Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου «αξιολογεί την κατάστασης» και ότι η Χαμάς «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες και την ευθύνη για αυτά τα γεγονότα». Ακόμα, τονίστηκε ότι οι κάτοικοι στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας κλήθηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό, ενώ οι πολίτες στις νότιες και κεντρικές περιοχές «υποχρεούνται να παραμείνουν δίπλα σε καταφύγια».

Η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Magen David Adom δήλωσε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα 15 τραυματίστηκαν. Πλάνα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δείχνουν ισραηλινούς πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν τις φλόγες στην πόλη Άσκελον, καθώς πυκνά σύννεφα καπνού υψώνονται από καμμένα οχήματα.

Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται να συναντηθούν λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

{https://youtu.be/CAuRU8wCG5w}

Δείτε σχετικές εικόνες

Keywords
Τυχαία Θέματα