Σάμος: Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ανατολική Σάμο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με την ελπίδα το μέτωπο να περιοριστεί. Ο δήμαρχος ζήτησε το νησί να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ «βλέπει» εμπρησμό.Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Σάμο μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να περιορίσουν το μέτωπο, ωστόσο
αυτό δεν κατέστη δυνατόν…

Από χθες αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης και έτσι πλέον επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 4 Α/Φ (3 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1415880100495626241?s=20}

Μήνυμα από το 112

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθεί το νησί ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος. «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο μέρος με μορφολογία που κρύβει εκπλήξεις» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο OPEN.

«Ας ελπίσουμε να είναι μια καλύτερη ημέρα. Η μάχη δίνεται συνεχώς έφτασαν ενισχύσεις το βράδυ. Το μέτωπο το βράδυ ήταν χιλιόμετρα. Ελπίζουμε να πάει καλύτερα χωρίς μεγαλύτερες συνέπειες γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί» είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη ανέρχονται σε «αρκετές χιλιάδες». «Περιμένουμε και νέες ενισχύσεις με πυροσβεστικά οχήματα, η μάχη είναι μπροστά» κατέληξε ο κ. Στάντζος.

Καταγγέλλει εμπρησμό ο Γιώργος Στάντζος

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου «βλέπει» εμπρησμό. «Η φωτιά δεν είναι από γεωργική ή άλλη δραστηριότητα. Ξεκάθαρο ότι είναι εμπρησμός. Και το σημείο που μπήκε και ο τρόπος επέκτασής της» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάμος, Ανεξέλεγκτο, – Ενισχύονται,samos, anexelegkto, – enischyontai