Σάκης Αρναούτογλου: Στην Ελλάδα νέο φουριόζικο χαμηλό

Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής 24/11 και ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για ένα νέο φουριόζικο χαμηλό βαρομετρικό.

«Ολοταχώς προς τη χώρα μας νέο, φουριόζικο χαμηλό από τα δυτικά ρίχνοντας πάντως αρκετά τους.. τόνους κατά τη διάρκεια της Δευτέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει: Οπως σας είχα ενημερώσει από την περασμένη Κυριακή, θα υπάρξει όντως επιδείνωση του καιρού

στη χώρα μας, κυρίως όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα 25/11, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με κατά τόπους έντονα και εν δυνάμει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η Δευτέρα όμως, ΔΕΝ θα κυλήσει με κακοκαιρία παντού καθώς θα υπάρξουν και πολλές περιοχές όπου αφού ξημερώσει και μετά, αναμένεται να την απολαύσουν με αρκετή λιακάδα αλλά και με 20άρια όσον αφορά στη θερμοκρασία».

Από το απόγευμα εισβάλλει το νέο κύμα κακοκαιρίας - Ξεκινά χτυπώντας την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανώς τη Θεσσαλία με ανατολική επέκταση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το απόγευμα 5 με 7 και στο Αιγαίο το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία με μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα