Ρόπαλα, κράνη και μπουκάλια για μολότοφ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου

Τα ευρήματα από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε, το πρωί του Σαββάτου (16/03), στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης με τις Αρχές – μεταξύ άλλων – να προχωρούν σε τρεις προσαγωγές και να βρίσκουν ρόπαλα,…

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών,

της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές (δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Είκοσι επτά κενά μπουκάλια μπύρας

Έντεκα ρόπαλα

Τέσσερις χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Δύο χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου

Πέντε κράνη

Μάσκα

Δύο κουκούλες τύπου full face

Laptop

Μικροκάμερα

Καμένη ελληνική σημαία

Ζεύγος γάντια

Τρία πανό

Πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Πεδίο μάχης η περιοχή του Ζωγράφου

Υπενθυμίζεται πως εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/03), στου Ζωγράφου. Σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες που βρίσκονταν επί τις οδού Ταξίλου, τυλίχθηκαν στις φλόγες, όταν ομάδα ατόμων τα περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεγάλες ζημιές υπέστησαν πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες. Οι Αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενώ διατάχθηκε και έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, αποκλείστηκε από άνδρες της Ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόπαλα, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου,ropala, panepistimioupoli, zografou