Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: 22 στρατιώτες νεκροί από πυρά του Άσαντ

Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες φέρεται να έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Συρία από βομβαρδισμούς. Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν.

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη συγκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης (27/2) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 34 Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί, ενώ σύμφωνα με τον απολογισμό του νομάρχη της Αντιόχειας οι νεκροί είναι 22.

«Η αεροπορική επίθεση έγινε μεταξύ των πόλεων Μπαλουόν και Αλ-Μπάρα της επαρχίας Ιντλίμπ και

ήταν απάντηση στους Σύρους αντι-καθεστωτικούς, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Σαρακέμπ το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου», αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Ο νομάρχης της Αντιόχειας ανέφερε πως η εν λόγω επίθεση έγινε από δυνάμεις του Άσαντ. «Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι αρκετά πτώματα και τραυματίες διακομίστηκαν στο Ρεϊχανλί της Αντιόχειας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Ερντογάν: Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα της Ευρώπης στους πρόσφυγες

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα