Πυροβολισμός 16χρονου: Βίντεο - ντοκουμέντο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού

Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας θέτει ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά.Ερωτήματα προκύπτουν μετά από ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το χρονικό της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα να…

Τι αναφέρει
ο δικηγόρος του 16χρονου

Ο δικηγόρος του 16χρονου παιδιού, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό: «Ο 16χρονος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω από την ισόπεδη διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ. Προσκρούει στις γραμμές. Χάνει τον έλεγχο. Κάνει στροφή προς τα αριστερά 180 μοιρών και έρχεται με φορά προς τα πίσω. Μία μοτοσικλέτα περνάει μπροστά του. Δεν κάνει καμία κίνηση να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα, περιμένει να περάσει η μοτοσικλέτα μετά εκκινεί το αυτοκίνητο και κάνει τη στροφή για να επιστρέψει στην πορεία που είχε».

Τι υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού

Η πλευρά του αστυνομικού, από την άλλη, υποστηρίζει, ότι ο 16χρονος αποπειράθηκε να χτυπήσει την πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε και πως ο αστυνομικός πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές.

«Ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα