Πτυχιούχοι κατά Βρούτση: Τέρμα η λασπολογία για τα 5.500 μέλη μας - Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του σωματείου των 5.500 πτυχιούχων απαντάει στον Γιάννη Βρούτση για την μάστιγα του Brain Drain, αλλά και τα προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο. 

Το σωματείο των 5.500 πτυχιούχων απαντά μέσω του προέδρου του, Γιώργου Δημητριάδη, στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την αμηχανία και την ένδεια αντεπιχειρημάτων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την ανανέωση του προγράμματος των συμβάσεων. 

Ο ίδιος λοιπόν, αναφέρθηκε στον όρο της κοινωφελούς εργασίας και υπογράμμισε ότι «το 2013 θεσπίσατε τον όρο κοινωφελής εργασία,

με πονηρό σκοπό να μπορείτε να προσλαμβάνεται έτσι ανθρώπους συμβασιούχους με τον κατώτατο μισθό, στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Επίσης, κάνει αναφορά για την μάστιγα του λεγόμενου Brain Drain και το χαρακτήρισε μάστιγα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το Brain Drain είναι μάστιγα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με κάποιο τρόπο».

Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Δημητριάδης, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, στον όρο «παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ», που έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση.

«Όποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, θεωρεί ότι οι συμβασιούχοι είναι “παιδιά” των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το 2020 στέκει αυτό; Οι προσλήψεις μας έγιναν με διαφανή κριτήρια, μέσω του ΑΣΕΠ».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σκοπός των συμβασιούχων δεν είναι η μονιμοποίηση, αλλά ξεκάθαρα η ανανέωση των συμβάσεων, έτσι ώστε να συμβάλλουν ως πτυχιούχοι αυτής της χώρας και να μην ζουν απλά με επιδόματα στην αδράνεια και στο περιθώριο, υπάρχουν πολλά σκαλιά εξέλιξης αυτής της χώρας ακόμη όπως η ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού αλλά και στην διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων και όχι μόνο.

{https://youtu.be/P2XzAyVOeCw}

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα