Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί το ελληνικό μεταγωγικό - Ξεκινά ο επαναπατρισμός των Ελλήνων του Σουδάν

Το αεροσκάφος με τους Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας την Τρίτη το πρωί.Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί το μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο. Το C-27 θα παραλάβει τους Έλληνες που έχουν… Το «ευχαριστώ» Δένδια σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στο

Λουξεμβούργο με την Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, την οποία ευχαρίστησε διά ζώσης για τη βοήθεια της Γαλλίας στον απεγκλωβισμό ομάδας Ελλήνων και μελών οικογενειών τους από το Σουδάν.

Σε δήλωσή του προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις «τεράστιες προσπάθειες» που καταβάλλει και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ. Επίσης, επισήμανε πως η Ευρώπη κρίνεται από τη δυνατότητά της να αντιδράσει στις κρίσεις «και ως Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό».

Είχα επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσω και δια ζώσης τη ??ομόλογό μου, C.Colonna, για τη βοήθεια της Γαλλίας στον απεγκλωβισμό ομάδας Ελλήνων & μελών οικογενειών τους από το Σουδάν. (2/2)

Nikos Dendias (@NikosDendias) April 24, 2023 Ο Δένδιας θα ενημερώσει αύριο τα κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν

Μάλιστα, αύριο, Τρίτη, στις 12:00, ο Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει τα κόμματα για για την κατάσταση στο Σουδάν, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσγειώθηκε, Τζιμπουτί, - Ξεκινά, Ελλήνων, Σουδάν,prosgeiothike, tzibouti, - xekina, ellinon, soudan