Προσφυγικούς καταυλισμούς σχεδιάζει ο Ερντογάν στη Συρία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να φτιάξει πόλεις προσφύγων μέσα στη Συρία.

Την πρόθεσή του να οικοδομήσει «μία ή περισσότερες πόλεις προσφύγων» εντός των συριακών εδαφών που κατέχει ο τουρκικός στρατός, δημοσιοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουρκικών μέσων ενημέρωσης, το σχέδιο αφορά την εγκατάσταση έως και δύο εκατομμυρίων προσφύγων που σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία

και θα απαιτήσει κονδύλια της τάξεως των 26 δισ. δολαρίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο επρόκειτο να συζητήσει το σχέδιό του. Προηγουμένως, είχε προαναγγείλει ότι επρόκειτο να ζητήσει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης δωρητών για τη χρηματοδότηση του σχεδίου.

«Θα του πω: Καλέστε διεθνή διάσκεψη δωρητών. Αν δεν το κάνετε, θα το κάνω εγώ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στη βόρεια Συρία, τουρκικά και ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν χθες τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στην «ασφαλή ζώνη» που δημιουργήθηκε βάσει της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, την οποία συνομολόγησαν την περασμένη εβδομάδα οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Εξάλλου, τα τουρκικά στρατεύματα παρέδωσαν στους Ρώσους 18 στρατιώτες του συριακού κυβερνητικού στρατού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προ ημερών κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα