Προσφυγικό: Ο δήμος Δυτικής Λέσβου κλείνει δρόμους για να εμποδίσει την επίταξη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει χώρους σε πέντε νησιά ώστε να δημιουργηθούν κλειστές ελεγχόμενες δομές στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού

Οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας- Καβακλή λίγο πριν τον Μανταμάδο από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Μέσου της Λέσβου stonisi.gr.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα στο εν λόγω

σημείο, προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών, η οποία δεν είναι όμως επιθυμητή από πολλούς κατοίκους και αυτοδιοικητικούς.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος αντέδρασε εξαρχής με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και την επίταξη, με δήλωση του έχει ζητήσει «εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών».

Παράλληλα μηχανήματα του Δήμου έχουν αποκλείσει και την πρόσβαση στην περιοχή «Διαβολόρεμα».

Εξάλλου, το Συμβούλιο της κοινότητας Μανταμάδου, πραγματοποίησε συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής και αποφάσισε την αποστολή αποσπάσματος των πρακτικών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στο Περιφερειάρχη, στους Βουλευτές του Νομού, στους Δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, στον Αρχηγό του ΓΕΣ, στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στον αρχηγό ΑΣΔΕΝ, με παράλληλη κοινοποίηση στον Ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Σύμφωνα με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, η έκταση που επιτάσσει η κυβέρνηση είναι χώρος στον οποίο τοποθετείται το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού, εν καιρώ πολέμου, ενώ όπως αναφέρουν τα μέλη του συμβουλίου, στο σχετικό υλικό που συνοδεύει την επιστολή τους, «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα».

Όπως αναφέρεται αναμένουν από την κυβέρνηση να προβεί σε άρση της απόφασης για την επίταξη των συγκεκριμένων εκτάσεων μετά την προσκόμιση των στοιχείων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη νησιώτες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Αθήνα εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους στο κυβερνητικό σχέδιο για την επίταξη χώρων προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστές δομές στα νησιά του Β. Αιγαίου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα