Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύει στα covid-free μαγαζιά

Νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους ανακοινώνονται σήμερα μια μέρα μετά το Freedon Pass. Τι θα ισχύει σε μαγαζιά, γήπεδα, εστιατόρια. Στα προνόμια των εμβολιασμένων στρέφεται πλέον η προσοχή μετά το Freedom Pass στους νέους που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Σήμερα, περίπου στις 12.30 αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο…

Ελεύθερη πρόβαση σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά

Παράλληλα εξετάζεται και δεν αποκλείεται

να ανακοινωθεί πέραν της εσίασης και ένα πλέγμα προνομίων και για άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή, ενδέχεται να:

επιτρέπεται είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα, μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς self test.

Αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να εφαρμοσούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τι είναι το Freedom Pass, πως χρησιμοποιείται

Το Freedom Pass είναι η νέα προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα λάβουν οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους και θα αποθηκεύεται ψηφιακά στο κινητό.

To «Freedom Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS.

Συγκεκριμένα, το «Freedom Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές Ενοικίαση οχημάτων Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις Ταξιδιωτικά γραφεία Κινηματογράφους Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Οι δικαιούχοι την απκτούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Keywords
Τυχαία Θέματα