Προανακριτική: Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή προστατευόμενου μάρτυρα στη ΓΑΔΑ

Προανακριτική: Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη βίαιη προσαγωγή του ζήτησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Τη βίαιη προσαγωγή ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σεραφείμ», διέταξε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, μετά την άρνησή του να προσέλθει για να εξεταστεί ενώπιον εξαμελούς κλιμακίου της που μετέβη στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξετάσει τον ίδιο κι έναν ακόμα μάρτυρα, χωρίς κουκούλες

ή άλλα μέσα αλλοίωσης χαρακτηριστικών.

Ο μάρτυρας κλήθηκε αλλά απάντησε ότι δεν προτίθετο να προσέλθει και έτσι, με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη βίαιη προσαγωγή του ζήτησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ούτως ή άλλως, το ΚΚΕ θεωρεί προσχηματική τη διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα.

Αναζητείται ο «Μάξιμος Σεραφείμ»

Παραμένει στη ΓΑΔΑ η αντιπροσωπεία των βουλευτών της ειδικής προανακριτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, «ο μάρτυρας αναζητείται».

Χαρίτσης: Αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος

Για «διαρκείς μεθοδεύσεις» και «καταστρατήγηση του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες» κατηγορεί τη ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας στη χθεσινή Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

«Η ΝΔ συνεχίζει με διαρκείς μεθοδεύσεις τον ολισθηρό δρόμο καταστρατήγησης του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, προκειμένου να τους εκφοβίσει επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis», τονίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Αναφέρει ότι η απόφαση που έλαβε χθες η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή «καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας, πως πραγματικός σκοπός είναι η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία των προστατευόμενων μαρτύρων που ανέδειξαν το σκάνδαλο». Επιπλέον η απόφαση «καθιστά την Ελλάδα τη μοναδική χώρα που δεν θα τολμά κανείς πλέον να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον αποκαλύπτοντας σκάνδαλο διαφθοράς, γιατί δεν θα έχει καμία εγγύηση προστασίας από το νόμο».

Ο κ. Χαρίτσης δηλώνει, τέλος, ότι «τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν παραγράφονται».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη - Αντιδράσεις Τσοβόλα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προανακριτική, Διατάχθηκε, ΓΑΔΑ,proanakritiki, diatachthike, gada