Πώς βρέθηκε η μικρή Μαρκέλλα

Δείτε πώς βρέθηκε η μικρή Μαρκέλλα, η οποία είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Εντύπωση προκαλεί αυτό που ζήτησε το παιδί από τον άνδρα που την εντόπισε. Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων η 10χρονη.

 

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας Βεράμη. 

Τα ίχνη του δεκάχρονου κοριτσιού είχαν χαθεί από το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου, όταν επέστρεφε

από το σχολείο στην περιοχή Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ένας διερχόμενος, ονόματι Γιώργος Οικονόμου, είναι ο άνθρωπος που βρήκε το παιδί μπροστά σ’ ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η μικρή περιπλανιόταν στον δρόμο και την πλησίασε για να την ρωτήσει που πηγαίνει. Ο ίδιος, αναφέρει πως -αρχικά- η Μαρκέλλα του ζήτησε μην ενημερώσει την Αστυνομία.

«Καθόμουν εδώ, κάτω από τον πλάτανο και το κοριτσάκι ερχόταν με τη σχολική του τσάντα από το βάθος. Παρέπαιε, έδειχνε κουρασμένο. Βλέποντάς το με σχολική τσάντα, το σταμάτησα και του είπα ‘’κοριτσάκι μου, δεν έχει σχολείο σήμερα. Πού πας;’’. ‘’Θέλω να πάω στο σπίτι μου’’, μου απάντησε. Μου λέει μια οδό ‘’Καισαρείας’’, αλλά εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Silver Alert και τη ρώτησα πώς τη λένε. ‘’Μαρκέλλα’’, μου είπε. Επειδή το ‘’Μαρκέλλα’’ μού είχε αποτυπωθεί, φώναξα μια φίλη που περνούσε εκείνη την ώρα και του είπα να καθίσει μαζί της μέχρι να πάρω το 100», δήλωσε ο κ. Οικονόμου στο thestival.gr και συμπλήρωσε: 

«Σε πρώτη φάση, μου είπε ‘’μην πάρετε το 100’’. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν το ξέρω. Ας το βρει η Αστυνομία».

Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων η μικρή

Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το μεσημέρι η 10χρονη.

Όπως ανέφερε και ο κ. Οικονόμου, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Επί τόπου κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια, ανέφερε πως η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και πως θα εξεταστεί από ψυχολόγους. Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε, καθώς και ν’ απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, προκειμένου να διακριβωθεί αν υφίσταται εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και αν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Στο εν λόγω πλαίσιο, οι αστυνομικές αρχές ήδη εξετάζου την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μια γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε τ’ όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα