Πώς ψήφισαν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη – Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Τις επόμενες ώρες αναμένεται το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ποσοστό άνω του 50% έδωσαν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, το κυβερνών, πλέον, κόμμα συγκέντρωσε 55,10%, δεύτερο αναδείχθηκε το ΚΚΕ με 18,37%, ενώ…

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ

ασχολούνται εκτενώς με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Ο τουρκικός Τύπος έχει «χτυπήματα» στα πρωτοσέλιδά του και αναφέρεται και στο ποιοι θα αναλάβουν πόστα στο υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Στο πρωτοσέλιδό της η «HaberTurk» αναφέρει: «O νικητής των εκλογών στην Ελλάδα είναι ο Μητσοτάκης», ενώ η «Sabah»: «Στις εκλογές στην Ελλάδα νίκησε ο Μητσοτάκης».

Εξάλλου, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και το τηλεφώνημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει συγχαρητήρια για την επανεκλογή του, όπως είχε γίνει και αντιστρόφως, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και το αν θα κλειστεί κάποιο μεταξύ τους ραντεβού το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα