Πώς ο κορονοϊός άλλαξε τον κόσμο μέσα σε 3 μήνες - Συγκλονιστικό βίντεο

Σε διάρκεια μόλις τριών μηνών ο κορονοϊός έχει αλλάξει ριζικά όλον τον κόσμο, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του Guardian.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian επιχειρώντας να συνοψίσει συμβάντα και εικόνες που σημάδεψαν τον κόσμο τους τελευταίους τρεις μήνες κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.

Οι δημοσιογράφοι Λόρενς Τόπχαμ και Κέιτι Λάμπορν, «ιχνηλάτησαν» τις

σημαντικότερες στιγμές της εξάπλωσης του κορονοϊού στον πλανήτη μέσα σε 8 λεπτά, περιλαμβάνοντας τις άδειες λεωφόρους και τα μνημεία σε μεγάλες πρωτεύουσες, που κάποτε έσφυζαν από ζωή και τώρα είναι σε καραντίνα, ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που χειροκροτούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αλλά και ανάλαφρες στιγμές από τον αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Σημειώνεται πως η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90.000 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή της στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP έως τις 19.30 ώρα Ελλάδας. Το διεθνές Μέσο, που αντλεί στοιχεία από επίσημες πηγές, ανέφερε επίσης ότι το 50% και πλέον των θανάτων καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 90.938 θάνατοι για 1.534.426 κρούσματα, εκ των οποίων 64.342 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο. Με 18.279 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα που καταμετρά τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Ακολουθεί η Ισπανία (15.238), οι ΗΠΑ (14.830) και η Γαλλία (10.869).

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα