Πολυτεχνείο: Συγκίνηση στη μαζική συμμετοχή για τη φοιτητική εξέγερση του 1973 - Σε εξέλιξη η πορεία (Βίντεο και εικόνες)

Χιλιάδες κόσμου τιμούν τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Με μαζική πορεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή»,…

Λίγο πριν τις 17:00, έφτασε μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, την

σημαία κράτησαν και παιδιά.

Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις.

Από το πρωί οι χώροι του Πολυτεχνείου ήταν ανοιχτοί και έγιναν καταθέσεις στεφάνων, με απλούς πολίτες να αφήνουν λουλούδια στο χώρο πίσω από την ιστορική πύλη του ιδρύματος που έριξε το άρμα AMX-30 που είχαν στείλει οι χουντικές Αρχές μαζί με πολλά ακόμη και δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, για να καταστείλει την φοιτητική εξέγερση.

Όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης. Ανάμεσα τους γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άδειασαν οι χώροι του ΕΜΠ από τον κόσμο και έκλεισαν οι πύλες του ιστορικού χώρου, ενώ έγινε προσκλητήριο νεκρών από τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησε τα θύματα και τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο ιστορικό κτήηριο και κατέθεσε στεφάνι. Μηνύματα για την ημέρα έστειλαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυτεχνείο, Συγκίνηση, 1973 -, Βίντεο,polytechneio, sygkinisi, 1973 -, vinteo